De lidar in Lievegem
Volledig scherm
De lidar in Lievegem © rv

80 boetes met de superflitspaal in de Buyssestraat

DEINZE/LIEVEGEMDe voorbije week stond de superflitspaal, de ‘Lidar’, opgesteld in de C. Buyssestraat in Deinze. 80 bestuurders reden er te snel en mogen zich aan een boete verwachten.

 1. Kadril-zangeres Little Kim stelt debuutplaat voor in Leietheater: “Moederland is er door, maar misschien ook dankzij corona gekomen”
  PREMIUM
  Deinze/Kruisem

  Ka­dril-zangeres Little Kim stelt debuut­plaat voor in Leiethea­ter: “Moederland is er door, maar misschien ook dankzij corona gekomen”

  Kimberly Claeys (39) brengt met Moederland haar eerste soloplaat uit. Kimberly groeide op in Deinze en werkt er nog steeds als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis. Maar op het podium is ze bekend als Little Kim, zangeres bij folkgroep Kadril, die nu samen met onder andere Guido Belcanto haar heil zocht in Nederlandstalige countryliedjes. Op donderdag 10 november speelt ze die in een bijna uitverkocht Leietheater.
 2. LEVENSVERHAAL. Voetballer en cultfiguur Dave Gijsel (50) plots overleden: “Pure rock ’n roll op en naast het veld”
  PREMIUM
  EEKLO/MALDEGEM

  LEVENSVER­HAAL. Voetballer en cultfiguur Dave Gijsel (50) plots overleden: “Pure rock ’n roll op en naast het veld”

  Berucht, maar evenzeer geliefd, zowel bij vriend als vijand. De plotse dood van het Eeklose voetbalfenomeen en enfant-terrible Dave Gijsel (50) maakt veel emoties los. Een volksjongen die in de jaren negentig uitgroeide tot een echte cultfiguur en het bijna tot in de hoogste regionen van het profvoetbal schopte. De legende wil dat toenmalig Club Brugge-voorzitter Antoine Van Hove hem ooit wegplukte aan de toog van een Eekloos café om hem driekwartier later af te zetten op het trainingsveld van blauw-zwart. Maar Dave scoorde te graag, zowel op als naast het veld.