De vijf eeuwelingen van woonzorgcentrum Ter Leenen.
Volledig scherm
De vijf eeuwelingen van woonzorgcentrum Ter Leenen. © rv

5 eeuwelingen zorgen voor 501 levensjaren in Nevele: “Je wordt dan 100 jaar en dan moet je corona meemaken”

Nevele501 levensjaren op één foto, daarvoor heb je maar 5 personen nodig. In woonzorgcentrum Ter Leenen in Nevele (Deinze) vieren Albert Van Loocke, Maria De Fauw, Clara De Vogelaere en Rachel De Pauw dit jaar hun honderdste verjaardag. Maar de oudste bewoner is nog steeds Iréne Cocquyt, die een jaartje voorsprong heeft.

 1. Organisatie van Danilith Nokere Koerse blikt al vooruit op 2021: “Alles aan doen om topwedstrijden te kunnen organiseren, desnoods zonder of met een beperkt publiek”
  Kruisem/Deinze

  Organisa­tie van Danilith Nokere Koerse blikt al vooruit op 2021: “Alles aan doen om topwed­strij­den te kunnen organise­ren, desnoods zonder of met een beperkt publiek”

  Op vier maand van de start van de wielerklassieker Danilith Nokere Koerse durft de organisatie al reikhalzend uitkijken naar de 75ste editie. “Als de coronaregels het toelaten, zullen we de wedstrijden organiseren, desnoods zonder of met een beperkt publiek”, zegt voorzitter Robrecht Bothuyne.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills