Nora (links) en Muka (rechts) zijn de helden van het jaar in Deinze: vrijdag redden ze een zesjarige jongen van de verdrinkingsdood.
Volledig scherm
PREMIUM
Nora (links) en Muka (rechts) zijn de helden van het jaar in Deinze: vrijdag redden ze een zesjarige jongen van de verdrinkingsdood. © RV

10-jarige Nora en Muka redden 6-jarige jongen van de verdrinkingsdood in zwembad Deinze: “Plots zagen we bubbeltjes in het water”

DeinzeNora Van De Walle (10) en Muka Mortier (10) mogen zich gerust de twee helden van het jaar noemen. Afgelopen vrijdag redden de twee vriendinnetjes een 6-jarige jongen in het zwembad Palaestra in Deinze nadat hij zonder bandjes in het grote bad viel. De jongen belandde drie meter diep op de bodem, waar hij na een tiental seconden door Nora uit het water werd getrokken. “Eerst beseften we niet goed wat we hadden gedaan. Maar nu weten we hoe stoer dit wel is.”

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. André (74) sterft op fiets tijdens seizoensafsluiter fietsclub Bicro: “Hij was kerngezond. We dachten altijd dat hij 100 jaar zou worden”
  PREMIUM
  Tielt/Dentergem

  André (74) sterft op fiets tijdens seizoensaf­slui­ter fietsclub Bicro: “Hij was kerngezond. We dachten altijd dat hij 100 jaar zou worden”

  Hij was kerngezond en nooit ziek. En toch is een hartfalen woensdagavond wielertoerist André Van Keirsbulck (74) uit Tielt fataal geworden. Hij reed met enkele clubgenoten van fietsclub Bicro uit Tielt mee voor de seizoensafsluiter, toen hij in Dentergem plots onwel werd en stierf. “Een gouden kerel met gouden handen”, omschrijft schoonzoon Wim hem.