1. Familie Cocquyt opent nieuwe hoevewinkel: “Toeristen zijn welkom voor een sapje van eigen kweek met zicht op de boomgaard”
  Meigem/Deinze

  Familie Cocquyt opent nieuwe hoevewin­kel: “Toeristen zijn welkom voor een sapje van eigen kweek met zicht op de boomgaard”

  Fruit en sapjes van eigen kweek of groenten, aardappelen maar ook yoghurt, kaas en ijscrème van de lokale boer; dit alles en meer vind je in de nieuwe hoevewinkel van Fruitbedrijf Cocquyt in Meigem. Zaakvoerders Jonas (37) en Sofie (40) zetten er met een terras en een bezoekersruimte nog meer in op het lokaal toerisme. “Kersen zijn er pas vanaf volgende week woensdag, maar het is al de moeite om eens langs te komen”, klinkt het.
 2. Patricia De Waele werd 20 jaar geleden eerste vrouwelijke burgemeester in het Meetjesland: “Met een man die fouten maakt wordt gelachen, een vrouw is meteen onbekwaam”
  PREMIUM
  Evergem

  Patricia De Waele werd 20 jaar geleden eerste vrouwelij­ke burgemees­ter in het Meetjes­land: “Met een man die fouten maakt wordt gelachen, een vrouw is meteen onbekwaam”

  Precies twintig jaar geleden is het dat Patricia De Waele (61) de eerste vrouwelijke burgemeester van het Meetjesland werd. Wijlen Paul Van Grembergen werd minister, en Patricia De Waele kon hem in Evergem vervangen als burgemeester. “In het begin zag niemand mij staan. Want ik was een vrouw. Die zou toch niets te zeggen hebben? Er is veel veranderd, maar we zijn er nog niet”, zegt Patricia De Waele. Nu 20 jaar later. Tijd voor een goede babbel.
 1. Bekende Deinse cateraar geeft Grand Café Driespoort tweede leven
  PREMIUM
  Deinze

  Bekende Deinse cateraar geeft Grand Café Driespoort tweede leven

  Grand Café Driespoort, de horecazaak in het shoppingpark langs de Gaversesteenweg, heropent binnenkort de deuren. Nadat de familie Boterdaele de handdoek in de ring gooide, werden er met Bart Basselier (44) en Niki Claes (39) van het bekende Deinse cateringbedrijf Very Food Catering nieuwe uitbaters gevonden. “In Grand Café kan je terecht voor klassieke Belgische gerechten met een moderne twist”, zegt Bart.