BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zwaarste aankondiging van collectief ontslag sinds Ford Genk

De bekendmaking dat er tot 3.150 banen op de tocht staan bij ING België, is de grootste aankondiging van collectief ontslag sinds oktober 2012. Toen werd de sluiting aangekondigd van de autofabriek Ford Genk, waar ongeveer 4.300 mensen werkten. Dit jaar raakten al meer dan 11.500 banen bedreigd door collectief ontslag, ruim dubbel zoveel als in heel 2015.

 1. Econoom: "Overheidsmaatregelen na crisis spelen rol bij deze herstructureringen"
  Herstructurering ING

  Econoom: "Overheids­maat­re­ge­len na crisis spelen rol bij deze herstructu­re­rin­gen"

  De strengere eisen die na het uitbreken van de crisis aan de financiële instellingen werden opgelegd, spelen nu mee een rol bij de herstructureringen die in de sector worden aangekondigd. Dat zegt Koen De Leus, die als econoom verbonden is aan de bank BNP Paribas Fortis. Daarnaast wordt ook gekeken naar de aandeelhouders, die het vertrouwen in de banken nog niet hervonden hebben en daarom een hogere "return" eisen.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  3

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.