Miljoenen mensen trokken de straat op om tegen het migratiebeleid van Trump te protesteren.
Volledig scherm
Miljoenen mensen trokken de straat op om tegen het migratiebeleid van Trump te protesteren. © AFP

Zeker vier Amerikaanse staten dienen klacht in tegen Trumps inreisverbod

InreisverbodNaast Washington dienen nu ook de staten New York, Massachusetts en Virginia een klacht in tegen het 'on-Amerikaanse' decreet van de Amerikaanse president Donald Trump, die een inreisverbod en een immigratiestop oplegt voor burgers uit zeven moslimlanden. De stad San Francisco diende inmiddels ook een klacht in wegens Trumps harde beleid tegen steden die weigeren illegale immigranten over te dragen aan de autoriteiten.

 1. Premier Turnbull: "Trump zal Obama's akkoord met Australië over opvang vluchtelingen naleven"
  inreisverbod VS

  Premier Turnbull: "Trump zal Obama's akkoord met Australië over opvang vluchtelin­gen naleven"

  Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump eind vorige week nog aankondigde dat het Amerikaanse programma voor vluchtelingenopvang voor vier maanden geschorst wordt, is de Australische premier Malcolm Turnbull zeker dat de Verenigde Staten het akkoord dat Trumps voorganger Obama met Australië sloot, gerespecteerd zal worden. Canberra en Washington onderhandelden in november een "uitzonderlijk akkoord" dat inhoudt dat een onbekend aantal van de 1.600 vluchtelingen in de controversiële Australische asielcentra op de eilanden Manus, in Papoea-Nieuw-Guinea, en Nauru, door de Verenigde Staten opgevangen zal worden.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).