Volledig scherm
© UNKNOWN

Zaventem schrapt 14 vluchten door aswolk, Europa al 500

UpdateLuchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft ook beslist zijn vluchten van vanavond naar Stockholm, Gothenburg, Hamburg, Kopenhagen en Oslo te schrappen door de aswolk afkomstig van de IJslandse vulkaan Grímsvötn. "We nemen het zekere voor het onzekere", zegt woordvoerder Geert Sciot. De vluchten vanuit de vijf bestemmingen naar Brussel van woensdagochtend zijn ook geschrapt. De aswolk hangt boven of in de buurt van de betrokken luchthavens. Volgens de Europese luchtverkeersleidingsorganisatie Eurocontrol zijn vandaag zo'n vijfhonderd vluchten geannuleerd op een totaal van ongeveer 29.000 vluchten die in de planning stonden.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. IJslandse vulkaan Grimsvötn blijft veel as spuwen
  Update

  IJslandse vulkaan Grimsvötn blijft veel as spuwen

  De IJslandse vulkaan Grimsvötn, die zaterdag tot uitbarsting kwam, blijft veel as spuwen die nu neerkomt op een groot gedeelte van het eiland en zelfs de hoofdstad Reykjavik heeft bereikt, op 400 kilometer van de krater van de vulkaan. Dat hebben de meteorologische diensten gemeld. De hoogtewind waait nog steeds noordwaarts, waardoor er een beperkte dreiging is voor het Europese luchtverkeer. De aswolk zal tot eind deze week weinig of geen problemen opleveren voor België. Dat stelt weerman David Dehenauw van het KMI op basis van de laatste voorspellingen. De IJslandse luchtvaartautoriteit hoopt intussen de belangrijkste luchthaven van het land weer te kunnen openen.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas