sp.a-minister van Staat Willy Claes en zijn dochter Hilde, huidig Hasselts burgemeester.
Volledig scherm
sp.a-minister van Staat Willy Claes en zijn dochter Hilde, huidig Hasselts burgemeester. © photo news - belga

Willy Claes raadt dochter Hilde aan stap opzij te zetten

UpdateUPDATE: Hilde Claes verdwijnt als burgemeester van Hasselt. Naja Vananroye van CD&V volgt haar op. Dat zijn sp.a en CD&V in Hasselt overeengekomen, verneemt onze krant uit betrouwbare bron.

De compensatie die sp.a wil binnenhalen om Hilde Claes op te offeren als burgemeester van Hasselt, is nog steeds het discussiepunt met de lokale coalitiepartner CD&V. Vanop aparte locaties wordt over en weer onderhandeld, waarbij CD&V de nieuwe burgemeester zou mogen leveren in ruil voor een aantal politieke afspraken. Maar ook CD&V eist garanties van sp.a over het verdere verloop van deze legislatuur. Intussen adviseert voormalig sp.a-boegbeeld Willy Claes zijn dochter een stap opzij te zetten als burgemeester.

 1. Hilde Claes over partijgenoten: "Achterbaks, liegen en bedriegen"
  Play

  Hilde Claes over partijgeno­ten: "Achterbaks, liegen en bedriegen"

  "Achterbaks, liegen, bedriegen, belazeren en bedonderen." Dat zegt de Hasseltse burgemeester over partijgenoten Rob Beenders (Vlaams Parlementslid en voorzitter van de Hasseltse sp.a) en haar schepen van Financiën en Jeugd, Valerie Del Re. In een interview met de regionale zender TV Limburg stelt Hilde Claes dat ze zich persoonlijk heel erg geraakt voelt door de kritiek die ze uit eigen rangen krijgt. Ze heeft meteen een afdelingsvergadering met de betrokkenen samengeroepen.
 2. N-VA wil Hasselts burgemeester Hilde Claes voor deontologische commissie brengen

  N-VA wil Hasselts burgemees­ter Hilde Claes voor deontologi­sche commissie brengen

  In Hasselt hebben zowel oppositiepartijen Open Vld, Vlaams Belang en N-VA als coalitiepartner CD&V bedenkingen bij de reclame die burgemeester Hilde Claes maakt voor een volksfeest dat ze zondag samen met haar lokaal partijbestuur organiseert. Minister van Defensie Steven Vandeput, fractieleider van N-VA in Hasselt, denkt eraan om een motie in te dienen voor een deontologische commissie, die moet onderzoeken of Claes over de schreef is gegaan. Zelf ontkent de burgemeester elke vorm van belangenvermenging.
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?