Wilfried Martens (77) overleden

Oud-premier Wilfried Martens (CD&V) is afgelopen nacht overleden in zijn woning in Lokeren. Hij werd 77. "Zijn echtgenote, minister van Staat Miet Smet, en zijn kinderen stonden hem bij in zijn laatste uren", zo luidt het in een mededeling. Martens was vanaf 1979 dertien jaar lang bijna ononderbroken eerste minister van België.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Wilfried Martens: van jonge flamingant tot premier

  Wilfried Martens: van jonge flamingant tot premier

  In de hele Belgische geschiedenis heeft niemand meer regeringen geleid dan Wilfried Martens (CVP/CD&V). In 1979 werd hij voor het eerst premier, in 1992 - na het einde van de overgangsregering Martens IX - trok hij voor de laatste keer de deur van de Wetstraat 16 achter zich dicht. Na zijn nationale carrière slaagde Martens er in ook een tweede, Europese loopbaan uit te bouwen bij de Europese Volkspartij (EVP). Wilfried Martens stierf op 77-jarige leeftijd.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"