Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH). © BELGA

Wathelet: "Deze winter geen stroompannes"

UpdateDe elektriciteitsbevoorrading zal de komende winter niet in gevaar komen, als er aan een aantal voorwaarden voldaan wordt. Dat heeft staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) vandaag gezegd voor aanvang van het kernkabinet. De topministers, Wathelet en FANC-topman Willy De Roovere zitten bijeen over de mogelijke problemen in de nucleaire centrales Doel 3 en Tihange 2.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Blackouts? Bedrijven zijn klaar voor afschakelen verbruik op piekmomenten

  Blackouts? Bedrijven zijn klaar voor afschake­len verbruik op piekmomen­ten

  De bedrijfs- en industriële wereld in België is klaar voor 'demand response', een systeem waarbij energieverbruikers op piekmomenten gecoördineerd afgeschakeld worden van het net. Demand response staat in België nog in de kinderschoenen, maar het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) heeft die piste als een van de structurele oplossingen voor het capaciteitsprobleem in België naar voren geschoven op een seminarie voor beleidsmakers.