EPA
Volledig scherm
© EPA

Wat we nu weten over de aanslagen in Parijs

Aanslagen Parijs• 129 doden, onder wie drie Belgen; 352 gewonden, 99 kritiek
• 89 mensen omgekomen in concertzaal Bataclan
• 7 aanvallers zijn dood, van wie 6 zichzelf hebben opgeblazen met een bommengordel
• Twee van de daders hadden de Franse nationaliteit, maar woonden in België
• Hollande: IS is verantwoordelijk voor de aanslagen, die vanuit het buitenland georganiseerd werden met hulp van in Frankrijk
• IS roept moslims op meer aanslagen te plegen

 1. Grootste terroristische aanslag in Frankrijk in jaren: zeker 127 doden, bloedbad in concertzaal
  Update

  Grootste terroristi­sche aanslag in Frankrijk in jaren: zeker 127 doden, bloedbad in concert­zaal

  Minstens 127 mensen zijn vrijdagavond in Parijs om het leven gekomen bij meerdere schietpartijen en explosies. Een tweehonderdtal anderen raakten gewond. Vier terroristen vielen een concertzaal binnen waar ze een waar bloedbad aanrichtten en een honderdtal mensen gegijzeld hielden. Volgens de politie zouden alle terroristen gedood zijn, al blijven ze waakzaam voor eventuele ontsnapte medeplichtigen. Het is niet duidelijk hoeveel daders gisteravond betrokken waren bij in totaal zeven verschillende aanslagen. In totaal stierven acht militanten, zeven van hen bliezen zichzelf op met bommengordels. De aanslagen werden nog niet opgeëist.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.