twitter
Volledig scherm
© twitter

VUB-prof legt schuld bij vrouw die klacht indiende

Steve Stevaert De Facebookpost van een hoogleraar die zijn mening geeft over de dood van Steve Stevaert, lokt verontwaardiging uit op de sociale media. In het bericht legt de decaan van de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) de verantwoordelijkheid voor Stevaerts dood volledig bij de vrouw die de klacht voor verkrachting destijds indiende. VUB-rector Paul De Knop distantieert zich van de uitspraken.

 1. "Ik vertrek naar Brussel", zei hij tegen z'n vrouw

  "Ik vertrek naar Brussel", zei hij tegen z'n vrouw

  Thuis zei hij gisterochtend dat hij "naar Brussel" ging. Daarna stapte minister van staat Steve Stevaert (60) op zijn fiets en reed naar het Albertkanaal. Ooggetuigen zagen de politicus rond halfnegen nog aan de rand van het water. Op de radio en op websites was de verkrachtingszaak die de oud minister boven het hoofd hing het hoogtepunt van het nieuws. Tot zijn achtergelaten fiets gevonden werd op het jaagpad. En zijn jas in het water.
 2. Steve Stevaert werd opgeroepen voor raadkamer in verkrachtingszaak
  Verkrachting

  Steve Stevaert werd opgeroepen voor raadkamer in verkrach­tings­zaak

  Minister van Staat en voormalig sp.a-voorzitter Steve Stevaert is door de Brusselse raadkamer verwezen naar de strafrechter in een verkrachtingszaak uit 2010. Dat heeft het Brussels parket bevestigd. Stevaert zelf zegt niets af te weten van zijn doorverwijzing, maar het parket bevestigt nu dat hij wel degelijk is opgeroepen. Uit gerechtelijke bronnen kon Belga vernemen dat Stevaert het vermeende slachtoffer ontmoette naar aanleiding van een televisie-uitzending gepresenteerd door Goedele Liekens. De minister van Staat zou in de loop van het onderzoek ook schoorvoetend toegegeven hebben dat hij seksuele betrekkingen had met de vrouw.