photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Vlaams onderwijs ving vorig schooljaar ruim 3.500 extra anderstalige nieuwkomers op

OnderwijsHet Vlaamse onderwijs heeft vorig jaar ruim 3.500 extra anderstalige nieuwkomers opgevangen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vandaag in het Vlaams Parlement heeft bekendgemaakt. Voor het basisonderwijs gaat het in totaal om 1.743 bijkomende anderstalige leerlingen van meer dan 5 jaar, voor het secundair onderwijs om een toename met 1.773 leerlingen. Daarnaast werden in het kleuteronderwijs ook 912 anderstalige nieuwkomers geteld.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Verwachte impact vluchtelingencrisis op Antwerps onderwijs blijft uit
  Vluchtelingen

  Verwachte impact vluchtelin­gen­cri­sis op Antwerps onderwijs blijft uit

  Hoewel wordt verwacht dat heel wat vluchtelingen die onlangs ons land binnenkwamen zich uiteindelijk zullen vestigen in Antwerpen, blijft de impact op het onderwijs in de Scheldestad vooralsnog beperkt. Dat blijkt uit cijfers van een rapporteur die de evolutie in het oog houdt. Het stadsbestuur neemt voorlopig dan ook geen extra maatregelen, maar volgt de situatie naar eigen zeggen wel op de voet.