Volledig scherm
© EPA

Twee daders van bloedbad in Parijs woonden in het Brusselse

aanslagen parijsTwee daders van de aanslagen in Parijs woonden in het Brusselse. De ene zou in Brussel gewoond hebben, de andere in Sint-Jans-Molenbeek.

 1. Jambon: "We hebben de situatie in Molenbeek niet onder controle"
  Play
  AANSLAGEN PARIJS

  Jambon: "We hebben de situatie in Molenbeek niet onder controle"

  De manier waarop België omgaat met geradicaliseerden en teruggekeerde Syriëstrijders is een voorbeeld voor veel andere landen, maar de situatie in Sint-Jans-Molenbeek blijft een groot probleem. Dat was de boodschap van premier Charles Michel, vicepremier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en Catherine De Bolle, de commissaris-generaal van de federale politie in De Zevende Dag op één. Ze kondigen aan dat er voor de Brusselse gemeente een specifiek plan van aanpak wordt uitgewerkt.
 1. Broederpaar uit Molenbeek opgepakt, één stond bekend als Syriëstrijder

  Broeder­paar uit Molenbeek opgepakt, één stond bekend als Syriëstrij­der

  Gisteravond en afgelopen nacht zijn bij een reeks huiszoekingen in Molenbeek vijf mensen opgepakt. Dat heeft de burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans, gezegd aan de Franstalige openbare omroep RTBF. Ze acht het mogelijk dat het om "een netwerk" gaat. Twee van hen zijn broers, waarvan één als Syriëstrijder bekendstond bij de Belgische veiligheidsdiensten. Minstens één, mogelijk twee huurauto's die gebruikt werden bij de aanslagen, waren in ons land gehuurd. De ochtend na de aanslag wisten drie betrokkenen onopgemerkt de grens met ons land over te steken, onder hen de Syriëstrijder.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel