Sally Yates.
Volledig scherm
Sally Yates. © anp

Trump ontslaat waarnemend minister van Justitie na kritiek op inreisverbod

UpdatePresident Trump heeft waarnemend justitieminister Sally Yates ontslagen, omdat ze haar departement de opdracht had gegeven Trumps inreisverbod niet voor de rechter te verdedigen. Aanklager Dana Boente, door Trump aangewezen als vervanger, heeft meteen afstand genomen van het beleid van Yates en het ministerie de opdracht gegeven om "de wettige bevelen van onze president te verdedigen''.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Befaamd psychiater: "Trump is gevaarlijk geestesziek"

  Befaamd psychiater: "Trump is gevaarlijk geestes­ziek"

  Hillary Clinton noemde Donald Trump "door zijn temperament ongeschikt" voor het presidentschap. Hillary was natuurlijk Trumps grote opponent in de onfrisse race naar het Witte Huis, maar na zijn verkiezing laten meer en meer psychologen en zielendokters zich eveneens in die zin uit over de nieuwe Amerikaanse president. "Hij is gevaarlijk geestesziek", stelt John D. Gartner, een vermaard psychotherapeut die doceert aan de Johns Hopkins Medical School.
 1. Tienduizenden Britten op straat op tegen Trumps inreisverbod en aankomend staatsbezoek

  Tienduizen­den Britten op straat op tegen Trumps inreisver­bod en aankomend staatsbe­zoek

  In verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Londen en Edinburgh, hebben tienduizenden mensen gisteren gemanifesteerd tegen het omstreden inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump. Er verzamelden zich onder meer duizenden mensen voor Downing Street, de zetel van de Britse regering. Ze eisen dat premier Theresa May zich uitdrukkelijk distantieert van de migratiepolitiek van Trump.