Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Toestel Ryanair vliegt zogezegd veilig door aswolk

Ryanair roept op om vluchten boven Schotland, die zijn stilgelegd vanwege de aswolk afkomstig van de IJslandse vulkaan Grimsvötn, te hervatten. Naar eigen zeggen zou een vliegtuig van de Ierse luchtvaartmaatschappij tijdens een testvlucht door een gebied met hoge asconcentratie boven het Schotse luchtruim zijn gevlogen. Het toestel kwam er ongeschonden uit en dus vormt de aswolk volgens de prijsvechter geen enkel veiligheidsrisico. Al zou volgens radarbeelden van de Britse luchtvaartautoriteiten geen enkele testvlucht van de lagekostenmaatschappij in dat gebied hebben plaatsgevonden.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Zaventem schrapt 14 vluchten door aswolk, Europa al 500
  Update

  Zaventem schrapt 14 vluchten door aswolk, Europa al 500

  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft ook beslist zijn vluchten van vanavond naar Stockholm, Gothenburg, Hamburg, Kopenhagen en Oslo te schrappen door de aswolk afkomstig van de IJslandse vulkaan Grímsvötn. "We nemen het zekere voor het onzekere", zegt woordvoerder Geert Sciot. De vluchten vanuit de vijf bestemmingen naar Brussel van woensdagochtend zijn ook geschrapt. De aswolk hangt boven of in de buurt van de betrokken luchthavens. Volgens de Europese luchtverkeersleidingsorganisatie Eurocontrol zijn vandaag zo'n vijfhonderd vluchten geannuleerd op een totaal van ongeveer 29.000 vluchten die in de planning stonden.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië