rv
Volledig scherm
© rv

"Terroristen Barcelona wilden eigenlijk Sagrada Familia opblazen"

De terroristen die de aanslag pleegden op de Ramblas in Barcelona, zouden een nog veel bloeddorstiger plan hebben gehad. Dat schrijft de Spaanse krant El Español. Hun hoofddoelwit zou eigenlijk de Sagrada Familia geweest zijn. Ze wilden een van drie bestelwagens geladen met explosieven laten ontploffen aan een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. Die lokt elk jaar miljoenen bezoekers. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuur over Twitter, maar de politie heeft het nog niet officieel bevestigd.

 1. Politie jaagt op laatste verdachte aanslag in Barcelona: "Verlegen jongen die nooit problemen had"

  Politie jaagt op laatste verdachte aanslag in Barcelona: "Verlegen jongen die nooit problemen had"

  De Spaanse politie houdt momenteel een klopjacht op Younes Abouyaaqoub (22), de laatste verdachte van de aanslag in Barcelona die nog op vrije voeten is. De politie vermoedt intussen dat hij - en niet de doodgeschoten Moussa Oukabir (17) - achter het stuur zat van de bestelwagen die donderdag zeker 13 doden en meer dan 100 gewonden maakte op de Ramblas. Een jonge vrouw die bij Abouyaaqoub op school zat omschrijft hem intussen als een "erg verlegen jongen die nooit problemen had".
 2. "Sleutelfiguur in terreurcel Barcelona reisde regelmatig naar België"
  Update

  "Sleutelfi­guur in terreurcel Barcelona reisde regelmatig naar België"

  De imam uit Ripoll, die als spilfiguur gezien wordt in de terreurcel die de aanslagen pleegde in Barcelona en Cambrils, zou in ons land hebben verbleven. Spaanse media melden dat de man geregeld naar België reisde. De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (sp.a), bevestigt intussen dat de man "van januari tot maart 2016" in Vilvoorde verbleef. Of hij nog in andere steden of gemeenten verbleef, is voorlopig niet duidelijk.