ap
Volledig scherm
© ap

"Sleutelfiguur in terreurcel Barcelona reisde regelmatig naar België"

UpdateDe imam uit Ripoll, die als spilfiguur gezien wordt in de terreurcel die de aanslagen pleegde in Barcelona en Cambrils, zou in ons land hebben verbleven. Spaanse media melden dat de man geregeld naar België reisde. De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (sp.a), bevestigt intussen dat de man "van januari tot maart 2016" in Vilvoorde verbleef. Of hij nog in andere steden of gemeenten verbleef, is voorlopig niet duidelijk.

 1. De moslimgemeenschap stil na de aanslagen? Nee, ze veroordeelde ze streng

  De moslimge­meen­schap stil na de aanslagen? Nee, ze veroordeel­de ze streng

  De aanslagen in Barcelona en Cambrils zorgden voor massaal veel reacties op de sociale media. Er verschenen vooral berichten van vrede, solidariteit en tolerantie, maar onder de trending hashtag #Stopislam laat de twitterende bevolking zich van een andere kant zien. Ook een bericht op Facebook waarin de moslimgemeenschap ervan wordt beschuldigd hun weerzin voor de aanslagen niet of te weinig te tonen, werd ondertussen bijna 50.000 keer geliket en bijna 100.000 keer gedeeld via Facebook en Whatsapp.
 2. Politie jaagt op laatste verdachte aanslag in Barcelona: "Verlegen jongen die nooit problemen had"

  Politie jaagt op laatste verdachte aanslag in Barcelona: "Verlegen jongen die nooit problemen had"

  De Spaanse politie houdt momenteel een klopjacht op Younes Abouyaaqoub (22), de laatste verdachte van de aanslag in Barcelona die nog op vrije voeten is. De politie vermoedt intussen dat hij - en niet de doodgeschoten Moussa Oukabir (17) - achter het stuur zat van de bestelwagen die donderdag zeker 13 doden en meer dan 100 gewonden maakte op de Ramblas. Een jonge vrouw die bij Abouyaaqoub op school zat omschrijft hem intussen als een "erg verlegen jongen die nooit problemen had".
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  3

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.