Sharia4Belgium roept op tot strijd na onlusten Molenbeek

Fouad Belkacem, woordvoerder van Sharia4Belgium, geeft in een video op YouTube zijn versie van de feiten die gisteren en vanavond leidden tot onlusten in Molenbeek. Belkacem toont gescheurde kleren die volgens hem van de vrouw zijn die gisteren door de politie gecontroleerd werd omdat ze op straat een nikab droeg. Op het eind van de video roept hij moslims op zich te verzetten en hun eer te verdedigen.

 1. Molenbeekse schepen dient klacht in tegen politie na geweld tijdens rellen
  Update

  Molenbeek­se schepen dient klacht in tegen politie na geweld tijdens rellen

  Jamal Ikazban (PS), Brussels parlementslid en schepen van Sport in Sint-Jans-Molenbeek, heeft een klacht ingediend tegen de federale politie. Hij zou gisterenavond het slachtoffer zijn geworden van geweld door de politie tijdens de rellen die uitbraken na de controle van een vrouw met een niqab. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet veroordeelt de rellen en zal een diepgaand onderzoek vragen naar de omstandigheden waarin de toestand in die mate is kunnen ontsporen. Eerder vandaag kondigde burgemeester Philippe Moureaux (PS) een samenscholingsverbod aan voor meer dan vijf personen. Twee stenengooiers werden na de rellen van gisteren opgepakt.
 2. "Betogers komen niet van Molenbeek, maar uit Antwerpen"

  "Betogers komen niet van Molenbeek, maar uit Antwerpen"

  De burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux (PS), is niet van plan zich te laten doen door de betogers. "Ze zullen geen meesters van de straat zijn", zei hij voor het Molenbeeks gemeentehuis. Daar werd vanavond opnieuw betoogd omdat de politie gisterenavond in Jette een vrouw interpelleerde omdat ze een nikab droeg. Hij verdedigde ook de grote politiemacht die opgetrommeld werd om vanavond de hele wijk rond het gemeentehuis en het politiecommissariaat van Molenbeek te blokkeren. De politie pakte negen mensen op, onder wie enkele minderjarigen en een leider van Sharia4Belgium.