AFP
Volledig scherm
© AFP

"Radicalisering in Molenbeek werd afgedaan als kritiek op multiculturaliteit"

opinie politicologenOmdat verschillende verdachten voor de aanslagen in Parijs uit Molenbeek afkomstig zijn, wordt de Brusselse gemeente gezien als het mekka van het jihadisme, ook in Frankrijk en andere landen. Politicologen Dave Sinardet en Pierre Vercauteren nuanceren en geven wat uitleg bij de problemen in Molenbeek.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Drie Brusselse broers betrokken bij aanslagen: 1 dood, 1 opgepakt, 1 gevlucht
  Aanslagen Parijs

  Drie Brusselse broers betrokken bij aanslagen: 1 dood, 1 opgepakt, 1 gevlucht

  Bij de aanslagenreeks in Parijs zijn drie broers betrokken. De drie broers met Franse nationaliteit woonden in België. Een van hen is bij de aanslagen omgekomen, een andere zit in België, en over de derde broer verkeren de speurders in het ongewisse. Hij zou, zo is in Franse kringen van het onderzoek vernomen, een van de daders zijn die op de vlucht is. Het Franse gerecht heeft een foto en de naam van de verdachte verspreid. Vier Franse bronnen hebben aan persagentschap AP gezegd dat de politie de voortvluchtige verdachte na de aanslagen ondervraagd maar weer vrijgelaten heeft.