Politicus bezoekt gevangenis Salah Abdeslam en doet verrassende ontdekkingen

De Franse politicus Thierry Solère heeft een bezoek gebracht aan de gevangenis van Fleury-Mérogis nabij Parijs waar de man verblijft die het strengst bewaakt wordt in heel Frankrijk: Salah Abdeslam. Tot zijn ontzetting deed hij enkele verrassende ontdekkingen.

 1. 'Chauffeur' van Abdeslam overgeleverd aan Frankrijk en in staat van beschuldiging gesteld
  Aanslagen Parijs

  'Chauf­feur' van Abdeslam overgele­verd aan Frankrijk en in staat van beschuldi­ging gesteld

  Hamza Attou (21), één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, is aan Frankrijk overgeleverd om daar terecht te staan. Dat meldt het federaal parket. Attou, die Salah Abdeslam na de aanslagen in Parijs ging ophalen, wordt in Frankrijk verdacht van heling van misdadigers, een misdrijf waarvoor hij zes jaar cel riskeert. Bij veroordeling komt hij wel zijn celstraf uitzitten in België.
 2. Mohammed Belkaïd is nooit ondervraagd in jacht op Abdeslam

  Mohammed Belkaïd is nooit onder­vraagd in jacht op Abdeslam

  Mohammed Belkaïd, de 35-jarige terrorist die op 15 maart werd neergeschoten in de Driesstraat in Vorst, is in november 2015 niet ondervraagd door Belgische speurders die op zoek waren naar Salah Abdeslam. Dat meldt het federaal parket, dat daarmee een artikel van de Franse krant Le Monde tegenspreekt. Die had gemeld dat Belkaïd op 19 november opgepakt was maar na zijn verhoor werd vrijgelaten. "Na de aanslagen in Parijs zijn inderdaad verschillende personen verhoord, maar Mohammed Belkaïd was daar niet bij", aldus het federaal parket.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond