President Poetin beantwoordde vandaag op de Russische televisie vragen van kijkers. Het interview werd over heel Rusland live uitgezonden, zoals hier in een warenhuis in Moskou.
Volledig scherm
President Poetin beantwoordde vandaag op de Russische televisie vragen van kijkers. Het interview werd over heel Rusland live uitgezonden, zoals hier in een warenhuis in Moskou. © AFP

Poetin: "Inlijving Krim ook om uitbreiding NAVO"

Terwijl de wereld zich al weken afvraagt wat Rusland van plan is met Oekraïne, heeft president Vladimir Poetin vandaag een tipje van de sluier opgelicht wat zijn drijfveren betreft: de annexatie van de Krim was mede ingegeven door de uitbreiding van de NAVO in Oost-Europa.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Akkoord Oekraïne: separatisten moeten wapens inleveren
  Update

  Akkoord Oekraïne: separatis­ten moeten wapens inleveren

  De vier partijen op het internationale overleg in Genève over de crisis in Oekraïne zijn het eens geworden over een stappenplan om een de-escalatie van de crisis te bewerkstelligen en de spanningen te verminderen. Dat hebben de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, zijn Amerikaanse ambtgenoot John Kerry en Catherine Ashton, de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor het Buitenlands Beleid, aangekondigd na afloop van de ontmoeting.