Andrej Illarionov was zes jaar lang hoofd economisch advies voor Poetin. Archiefbeeld van de twee uit 2004.
Volledig scherm
Andrej Illarionov was zes jaar lang hoofd economisch advies voor Poetin. Archiefbeeld van de twee uit 2004. © AFP

Oud-adviseur Poetin: "Hij wil nu ook Finland inlijven"

Een voormalig economisch adviseur van Vladimir Poetin heeft in een interview met een Zweeds dagblad uit de doeken gedaan wat de Russische president volgens hem nu van plan zou zijn. "Hij zal niet stoppen voor hij Wit-Rusland, de Baltische Staten en Finland heeft veroverd."

 1. Oekraïense vrouwen pakken uit met seksstaking tegen Russische mannen

  Oekraïense vrouwen pakken uit met sekssta­king tegen Russische mannen

  Vergis u niet: naast al die pro-Russische groeperingen zijn er ook nog heel wat Oekraïners die Poetins invasie van de Krim niét goedkeuren. Zo richtten enkele vrouwen een speciale beweging op, met als strijdleuze 'Geef het niet aan een Rus'. Naast een algemene boycot van Russische consumptiegoederen mikken ze daarbij ook op hun eigen lichaam: geef een Rus geen seks, niets tast een soldaat immers meer in het kruis dan een embargo op hun geslachtsdelen.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar