rv-belga
Volledig scherm
© rv-belga

Opinie: deze moeder van 3, onderneemster en docente, dient Huts van antwoord

OpinieNet als vele Vlamingen heeft ook Sophie Thiebaut, onderneemster en gastdocente van de Thomas More hogeschool, met veel ongeloof de uitspraken van Fernand Huts gelezen. In een interview met het vakblad Trends verklaarde de CEO van Katoen Natie dat de "moderne vrouw te weinig ruimte laat aan een man om te ondernemen". Thiebaut dient Huts nu van antwoord én nodigt hem uit in de aula.

 1. Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?
  Werkplek

  Werken tijdens de ramadan: wat zijn je rechten en plichten?

  Van dinsdagavond 13 april tot woensdagavond 12 mei is het ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Eten en drinken kan dan enkel na zonsondergang. Niét tijdens de lunchpauze dus, of als je je even flauw voelt op het werk. Is het dan geen optie om de middagpauze en te vervangen door kortere pauzes doorheen de dag? Of zijn er andere maatregelen mogelijk om werk en geloof optimaal te combineren? Jobat.be vroeg het aan een juridisch expert van SD Worx.
 2. "Soms werk ik 17 uur per dag, niet ideaal in combinatie met twee kinderen en een man"
  #girlboss reeks

  "Soms werk ik 17 uur per dag, niet ideaal in combinatie met twee kinderen en een man"

  Onze interviewreeks is vandaag - met het oog op de controversiële uitspraken van Fernand Huts - actueler en belangrijker dan ooit. Hoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds 60-40), zijn er steeds meer vrouwen die met succes een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Vandaag vertelt Hilde Moens (43) van de Mechelse conceptstore HUT over hoe ze tien maanden geleden een bloeiende carrière in de media opgaf om haar eigen winkel te beginnen.
 1. Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto
  Play

  Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto

 2. Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land
  Play

  Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land