Voormalig president Barack Obama heeft voor het eerst gereageerd op het beleid van zijn opvolger Donald Trump.
Volledig scherm
Voormalig president Barack Obama heeft voor het eerst gereageerd op het beleid van zijn opvolger Donald Trump. © AP

Obama over inreisverbod: "Amerikaanse waarden staan op het spel"

In zijn eerste publieke verklaring sinds hij het Witte Huis verlaten heeft, verzet voormalig president Barack Obama zich tegen het inreisverbod dat zijn opvolger Donald Trump heeft afgekondigd. "De Amerikaanse waarden staan op het spel", staat in de mededeling. De protesten tegen het inreisverbod voor burgers uit zeven moslimlanden noemt Obama "hartverwarmend".

 1. Befaamd psychiater: "Trump is gevaarlijk geestesziek"

  Befaamd psychiater: "Trump is gevaarlijk geestes­ziek"

  Hillary Clinton noemde Donald Trump "door zijn temperament ongeschikt" voor het presidentschap. Hillary was natuurlijk Trumps grote opponent in de onfrisse race naar het Witte Huis, maar na zijn verkiezing laten meer en meer psychologen en zielendokters zich eveneens in die zin uit over de nieuwe Amerikaanse president. "Hij is gevaarlijk geestesziek", stelt John D. Gartner, een vermaard psychotherapeut die doceert aan de Johns Hopkins Medical School.
 2. Premier Turnbull: "Trump zal Obama's akkoord met Australië over opvang vluchtelingen naleven"
  inreisverbod VS

  Premier Turnbull: "Trump zal Obama's akkoord met Australië over opvang vluchtelin­gen naleven"

  Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump eind vorige week nog aankondigde dat het Amerikaanse programma voor vluchtelingenopvang voor vier maanden geschorst wordt, is de Australische premier Malcolm Turnbull zeker dat de Verenigde Staten het akkoord dat Trumps voorganger Obama met Australië sloot, gerespecteerd zal worden. Canberra en Washington onderhandelden in november een "uitzonderlijk akkoord" dat inhoudt dat een onbekend aantal van de 1.600 vluchtelingen in de controversiële Australische asielcentra op de eilanden Manus, in Papoea-Nieuw-Guinea, en Nauru, door de Verenigde Staten opgevangen zal worden.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.