Een vrouw wandelt voorbij een tv-scherm waarop het nieuws van de jongste rakettest van Noord-Korea boven Japan wordt uiteengezet in Tokio.
Volledig scherm
Een vrouw wandelt voorbij een tv-scherm waarop het nieuws van de jongste rakettest van Noord-Korea boven Japan wordt uiteengezet in Tokio. © epa

Noord-Korea waarschuwt VS voor "catastrofale gevolgen", Trump houdt "alle opties om te reageren op de tafel"

VideoDe Noord-Koreaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties waarschuwt dat de Verenigde Staten "catastrofale gevolgen" mogen verwachten indien de huidige crisis tussen beide kampen escaleert. Noord-Korea stelt dat het land het volste recht had de jongste rakettest uit te voeren. Amerikaans president Donald Trump laat weten dat "alle opties om te reageren op tafel liggen". China, buur en bondgenoot van het Noord-Koreaanse regime, tikt de VS en Zuid-Korea op de vingers inzake de raketcrisis. Kim Jong-un gooide die in een hogere versnelling toen hij de voorbije nacht een raket richting Japan afvuurde.

 1. Noord-Korea vuurt raket af richting Japan: "Nooit geziene bedreiging"
  Update

  Noord-Ko­rea vuurt raket af richting Japan: "Nooit geziene bedreiging"

  Noord-Korea heeft dinsdag in de vroege ochtend een raket afgevuurd in de richting van het noordoosten van Japan. De Japanse overheid riep de bevolking op maatregelen te nemen tegen een mogelijke raketaanval. Het projectiel bereikte het vasteland echter niet. De VN-Veiligheidsraad komt later vandaag in spoed bij elkaar, op verzoek van Japan en de VS. Zuid-Korea heeft ondertussen een militaire oefenplek, vlak aan de gedemilitariseerde grensstrook, gebombardeerd. Op een reactie van de Amerikaanse president Donald Trump is het voorlopig nog wachten.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Noord-Koreaanse raket haalde hoogte van 550 km (en dat is lang geen record)

  Noord-Koreaanse raket haalde hoogte van 550 km (en dat is lang geen record)

  De middellangeafstandsraket die Noord-Korea vanochtend afvuurde en boven het noorden van Japan liet zoeven, zou een hoogte van 550 km gehaald hebben. Dat lijkt een tikfout als je bedenkt dat je zelf als passagier doorgaans niet veel hoger dan 10 km vliegt en dat het Internationaal Ruimtestation ISS zich tot op maximum 408 km van ons bevindt. Toch klopt het getal. Meer nog: het ging ditmaal 'slechts' om een vrij "vlak" traject. Tijdens de vorige rakettest eind juli had Pyongyang het zelfs over een hoogte van meer dan 3.700 km, nog eens bijna zeven keer hoger dus dan vanochtend.