NINA tipt: op deze plekken eet je de beste ijsjes
Dit heerlijke weertje schreeuwt om terrasjes doen, en wie weet zelfs een ijsje. Want hoe kan je beter van die zonnige dagen genieten dan met een lekker bolletje of twee? Wij legden ons oor te luisteren en verzamelden de favoriete Vlaamse ijsadresjes van onze redactie.
Delen per e-mail
Gelato Factory in Antwerpen
Zelfs bij minder stralend weer is het in de Gelator Factory op het Zuid een drukke bedoening. Als de zon komt piepen, moet je dus wel enige aanschuiftijd incalculeren, maar het heerlijke huisbereide ijs is het meer dan waard. Geef zeker ook de ongewone smaken een kans, zoals 'salty peanut' en groene thee.
De Lekdreef in Averbode
Wie de abdij van Averbode al eens bezocht heeft, weet hoe gezellig de Lekdreef is. Een twintigtal ijskarretjes maken er hun opwachting als het weer maar enigzins mee zit. Het beste karretje? Waarom niet meteen een vergelijkende studie maken?
't Galetje in Leuven
Aan de ingang van het stadspark in de Tiensestraat in Leuven bevindt zich een van de populairste ijsplekjes van de stad. Een ruim assortiment aan smaken én gratis sprinkels erbovenop, wat wil een mens nog meer?
Da Vinci in Brugge
Al 20 jaar lang is ijssalon Da Vinci een ingeburgerde waarde bij Bruggelingen én toeristen. Van een simpel hoorntje tot een uitgebreide ijscoupe, het staat hier allemaal op de kaart. Wie op zijn verjaardag langsgaat, krijgt in 2015 trouwens een gratis bolletje, ter ere van de 20e verjaardag van de zaak.
't Zoet Genot in Oostduinkerke
Wie binnenkort een dagje aan de kust inplant, moet zeker eens langsgaan bij tearoom 't Zoet Genot. Het terras bevindt zich op de dijk, en de ijsjes zijn beroemd in de omgeving. En wie graag een pannenkoek bij zijn ijs wil, is hier aan het juiste adres.
Capoue in Brussel
Met zes ijssalons is de crème van Capoue het best vertegenwoordigd in Brussel. Geen wonder, want de artisanale smaken worden stuk voor stuk geproducerd met echte belgische en kwalitatieve basisingrediënten. Wat dacht je van een bolletje honingijs? Of sesamzaad?
Pierino in Gent
Een echte Gentenaar weet waar hij de ijskarretjes van Pierino kan vinden: op de Korenmarkt, het Zuid, aan het Sint-Baafs, het Sint-Pietersstation en het Veerleplein kan je een lekker authentiek Italiaans hoorntje bestellen. De mannen van Pierino zijn ook aanwezig op alle Gentse feestjes, want "zonder Pierino-ijs ist nie wijs".
Moochie
Goed nieuws voor wie toch liever voor een iets gezondere optie gaat: frozen yoghurt is in België aan een ferme opmars bezig. Moochie telt intussen al zeven ijssalons, van Gent over Heist-Op-Den-Berg tot Hasselt. Tussen de drie verschillende smaken en het grote aanbod aan toppings vind je zeker wel je gading.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Multimedia
Welke televisies hebben de beste audio?
Het is een opvallend gegeven: de beeldtechnologie van televisies verbetert zienderogen, maar als je een televisie koopt met ingebouwde audio, krijg je heel vaak blikkerig en slecht geluid. Omdat een externe luidspreker of soundbar niet voor iedereen een oplossing is, stellen we enkele toestellen voor met betere audio. -
Energie
Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit. -
Daarom mag je chips nooit twee keer dippen in saus
We doen het allemaal wel; een chipje dippen in de salsa dip, een hap nemen en nog eens dippen. Je wist waarschijnlijk zelf al wel dat die gewoonte niet bepaald proper is, maar een onderzoek van de Amerikaanse Clemson universiteit toont aan dat twee keer dippen met hetzelfde chipje nog viezer is dan gedacht. -
-
Salaris
Er wordt wat onzin verkocht over ons loon: deze 5 ‘weetjes’ geloof je beter niet
Ons loon en alles wat daarbij komt kijken is van oudsher een bron voor heel wat speculatie. Je hoort en leest er vanalles over, maar niet alle informatie die de ronde doet klopt. Jobat.be ging op zoek naar hardnekkige weetjes die eigenlijk geen steek houden. -
Het Pascale-effect: we eten nooit nog als vroeger
Ooit model, toen mevrouw Jambers, vandaag 's lands bestverkochte auteur. Bij Lannoo staat de champagne al koud: als Pascale Naessens volgende week haar zevende kookboek in de rekken legt, scoort ze daarmee in geen tijd haar zevende bestseller. Dat succes vertaalt zich tot vér buiten de boekenwinkel. Sinds Naessens eten we anders, koken we anders en kopen we anders. Alleen al de avocado's? Tachtig procent meerverkoop sinds we massaal 'Puur Genieten'. -
Terug naar school: Sofie Dumont geeft tips voor een gezonde lunchbox
Deze week staat alles in het teken van 'terug naar school'. Elke dag delen we een tip van mama's over hoe ze de omschakeling van zomervakantie naar september vlot maken met hun kroost. Vandaag tipt Sofie Dumont ons hoe je makkelijk een gezonde lunch mee naar school stuurt, inclusief een lunchboxrecept uit haar kookboek.