BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nieuwe opdoffer voor Eurostadion

Tik, tak. Tik, tak. De tijd dringt voor Ghelamco en het Eurostadion. De bouw daarvan zal nog maar eens vertraging oplopen. De buurtweg op Parking C is niet verjaard en moet eerst afgeschaft worden vooraleer er überhaupt kan worden gebouwd. Een procedureslag dreigt, maar Ghelamco is niet ongerust.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Twee mogelijke locaties voor nieuw atletiekstadion in het Brussels gewest

  Twee mogelijke locaties voor nieuw atletiek­sta­di­on in het Brussels gewest

  Het Jesse Owens-stadion in Neerpede en NEO op het Heizelplateau zijn de meest geschikte sites voor een nieuw multifunctioneel atletiekstadion in het Brussels Gewest. Dat blijkt uit een analyse van het Kenniscentrum voor Sportmanagement van de Vrije Universiteit Brussel, die Bruzz heeft kunnen inkijken. De studie werd besteld door het kabinet van Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel, één van de voortrekkers van het Eurostadion. In dat stadion is echter geen plaats meer voor de Memorial Van Damme, die dus dakloos zou worden als het Koning Boudewijnstadion na 2022 wordt afgebroken.