Onder het puin van dit huis hebben de Spaanse speurders de restanten van een derde persoon gevonden.
Volledig scherm
Onder het puin van dit huis hebben de Spaanse speurders de restanten van een derde persoon gevonden. © EPA

Nieuwe doorbraak: "Resten van derde persoon gevonden in ontplofte huis Alcanar"

Er is een nieuwe doorbraak in het onderzoek naar de daders van de aanslagen op de Ramblas en Cambrils. Een derde lichaam werd aangetroffen in het ontplofte huis in Alcanar, dat hebben bronnen van de Spaanse antiterreureenheid aan de krant El Pais gezegd. In dat huis vond de politie meer dan 100 gasflessen.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. "Terroristen Barcelona wilden eigenlijk Sagrada Familia opblazen"

  "Terroris­ten Barcelona wilden eigenlijk Sagrada Familia opblazen"

  De terroristen die de aanslag pleegden op de Ramblas in Barcelona, zouden een nog veel bloeddorstiger plan hebben gehad. Dat schrijft de Spaanse krant El Español. Hun hoofddoelwit zou eigenlijk de Sagrada Familia geweest zijn. Ze wilden een van drie bestelwagens geladen met explosieven laten ontploffen aan een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad. Die lokt elk jaar miljoenen bezoekers. Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuur over Twitter, maar de politie heeft het nog niet officieel bevestigd.
 1. Politie jaagt op laatste verdachte aanslag in Barcelona: "Verlegen jongen die nooit problemen had"

  Politie jaagt op laatste verdachte aanslag in Barcelona: "Verlegen jongen die nooit problemen had"

  De Spaanse politie houdt momenteel een klopjacht op Younes Abouyaaqoub (22), de laatste verdachte van de aanslag in Barcelona die nog op vrije voeten is. De politie vermoedt intussen dat hij - en niet de doodgeschoten Moussa Oukabir (17) - achter het stuur zat van de bestelwagen die donderdag zeker 13 doden en meer dan 100 gewonden maakte op de Ramblas. Een jonge vrouw die bij Abouyaaqoub op school zat omschrijft hem intussen als een "erg verlegen jongen die nooit problemen had".
 2. "Sleutelfiguur in terreurcel Barcelona reisde regelmatig naar België"
  Update

  "Sleutelfi­guur in terreurcel Barcelona reisde regelmatig naar België"

  De imam uit Ripoll, die als spilfiguur gezien wordt in de terreurcel die de aanslagen pleegde in Barcelona en Cambrils, zou in ons land hebben verbleven. Spaanse media melden dat de man geregeld naar België reisde. De burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte (sp.a), bevestigt intussen dat de man "van januari tot maart 2016" in Vilvoorde verbleef. Of hij nog in andere steden of gemeenten verbleef, is voorlopig niet duidelijk.