Volledig scherm
© epa

Nederlandse soldaten patrouilleren tegen plunderingen: "Veiligheid op Sint-Maarten onder controle"

Orkaan Irma De veiligheid op het Nederlands-Franse Antilleneiland Sint-Maarten is onder controle. Op sommige locaties is het "grimmig", maar er hebben geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden, liet de commandant van het Nederlandse Korps Mariniers weten.

 1. "Plunderaars met pistolen en machetes op Sint-Maarten"
  orkaan Irma

  "Plunde­raars met pistolen en machetes op Sint-Maar­ten"

  Op het Frans-Nederlandse Caraïbische eiland Sint-Maarten zijn plunderingen geweest. "Mensen liepen bewapend op straat met pistolen en machetes", vertelt een ooggetuige. De plunderingen worden bevestigd door de Nederlandse luitenant-ter-zee Egbert Stoel op NPO Radio 1. Hij is betrokken bij de noodhulp. Vooral het gebrek aan communicatie maakt de situatie moeilijk. Tot nu toe zijn er negen doden geteld: vier in het Franse deel van Sint-Maarten, drie in Puerto Rico, één op Anguilla en één op Barbuda. Naar schatting 1,2 miljoen mensen op de Caraïben zijn al getroffen door de orkaan. Volgens de VN kunnen de komende dagen nog eens tot 37 miljoen mensen getroffen worden door Irma.
 1. Orkaan "van epische omvang" treft Sint-Maarten, Nederland stuurt militairen

  Orkaan "van epische omvang" treft Sint-Maar­ten, Nederland stuurt militairen

  Nederlandse soldaten beginnen donderdag zodra het licht wordt op de Caraïbeneilanden Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba met herstelwerkzaamheden. Mariniers en manschappen van de genie van de landmacht starten het herstel van de infrastructuur en het bewaken van de openbare orde, aldus het Nederlandse ministerie van Defensie. Ook Frankrijk organiseert hulp. De Nederlandse premier Mark Rutte spreekt intussen van een orkaan "met epische omvang".
 2. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?