Volledig scherm
© Photo News

Moeder van 9/11-terrorist: "Mijn zoon is nog in leven"

De moeder van Mohammed Atta gelooft dat haar zoon nog leeft. Volgens haar is hij het slachtoffer van een Amerikaanse samenzwering. Atta wordt beschouwd als de aanvoerder van de terroristische cel die de aanslag op de WTC-torens in New York uitvoerde.

 1. Wat filmde deze officiële 9/11-fotograaf en is hij daarom voortvluchtig?
  HERNEMING

  Wat filmde deze officiële 9/11-fotograaf en is hij daarom voortvluch­tig?

  Na 11 september 2001 veranderde het leven van fotograaf Kurt Sonnenfeld spectaculair. Hij kreeg als een van de enigen volledige toegang tot ground zero, een paar dagen na de grootste terroristische aanslagen op Amerikaanse bodem ooit. Hij beweerde zaken te hebben gefilmd die bewijzen dat de Amerikaanse overheid op z'n minst op de hoogte was van de nakende terreur. Amper enkele maanden later werd hij verdacht van de moord op zijn vrouw. Sonnenfeld vluchtte naar Argentinië. Daar zit hij vandaag nog altijd. Evan Hughes zocht hem in juni in Buenos Aires op voor GQ. Naar aanleiding van de herdenking van de terreuraanslag nu vijftien jaar geleden, komt Sonnenfeld weer in het nieuws en hernemen wij dit artikel.
 2. Hun vaders stierven op 9/11, vandaag zijn ze sterker dan ooit: "De terroristen hebben verloren"

  Hun vaders stierven op 9/11, vandaag zijn ze sterker dan ooit: "De terroris­ten hebben verloren"

  Op 11 september 2001, exact vijftien jaar geleden, werden de Verenigde Staten getroffen door de zwaarste terreuraanval ooit in de geschiedenis van het land. 2.977 mensen lieten het leven die dag en 3.051 kinderen verloren een vader of een moeder. Tien jongeren die hun vader verloren, verzamelden in het World Trade Center. De verhalen van de jongeren die opgroeiden in een tijd van terreur, zijn triest, hartverscheurend, maar ook hoopvol en inspirerend.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'