Minister Crevits wil leerlingen meer doen bewegen en gezonder doen eten

VideoTegen het einde van het jaar wil Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) een actieplan rond bewegen en gezonde voeding op school voorstellen. In het plan zal er aandacht zijn voor de verschillen tussen leeftijden en tussen jongens en meisjes. Dat zegt ze in een reactie op het nieuws dat Belgische kinderen wereldwijd achteraan bengelen als het aankomt op bewegen.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 3. "U torpedeert dit voor de zoveelste keer": N-VA twijfelt of onderwijshervorming in 2018 haalbaar is
  Onderwijs

  "U torpedeert dit voor de zoveelste keer": N-VA twijfelt of onderwijs­her­vor­ming in 2018 haalbaar is

  N-VA betwijfelt of het nog mogelijk is om op 1 september 2018 de geplande onderwijshervorming door te voeren. Dat was te horen in de tussenkomst van onderwijsspecialist Koen Daniëls in de plenaire vergadering van het Vlaams parlement. "U torpedeert voor de zoveelste keer, samen met zijn koninklijke hoogheid uit Antwerpen, de onderwijshervorming", stelde Caroline Gennez van sp.a vast.