Lichamen worden geborgen aan concertzaal Bataclan.
Volledig scherm
Lichamen worden geborgen aan concertzaal Bataclan. © AFP

Leden Eagles of Death Metal veilig

De leden van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal (EOMD) hebben de aanslag in het Parijse theater Bataclan overleefd. Dat meldt de band onder meer op zijn Facebookpagina.

 1. Nederlander overleeft bloedbad: "Ben tussen doden naar nooduitgang gekropen"
  AANSLAGEN PARIJS

  Nederlan­der overleeft bloedbad: "Ben tussen doden naar nooduit­gang gekropen"

  Ferry Zandvliet heeft het de terreur in de concertzaal Bataclan in Parijs overleefd. De Rotterdammer stond naar het concert van Eagles of Death Metal te kijken, toen plots gewapende terroristen wild om zich heen begonnen te schieten."Opeens hoorde ik knallen. Iedereen dook naar de grond. Ik dacht dat het over was, tot iemand de deur van de nooduitgang opende. Ik ben als een idioot tussen de dode mensen heen naar de nooduitgang gekropen", getuigt hij vanmorgen over de gruwel aan RTL Nieuws.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Fan keek zo uit naar optreden Eagles of Death Metal
  Bloedbad Bataclan

  Fan keek zo uit naar optreden Eagles of Death Metal

  Een tweet die de Engelse Lydia B. Vassallo postte, krijgt een heel bittere nasmaak na het bloedbad in de Parijse concertzaal 'Le Bataclan' in het Parijse Elfde Arrondissement. Lydia was een van de honderden concertgangers die naar Parijs waren afgezakt voor het optreden van de Californische garagerockband 'Eagles of Death Metal'. Bij de schietpartijen die uitmondden in zelfmoordaanslagen in de Bataclan zijn meer dan 90 doden gevallen, de dodentol blijft oplopen.
 2. Wat we nu weten over de aanslagen in Parijs
  Aanslagen Parijs

  Wat we nu weten over de aanslagen in Parijs

  • 129 doden, onder wie drie Belgen; 352 gewonden, 99 kritiek • 89 mensen omgekomen in concertzaal Bataclan • 7 aanvallers zijn dood, van wie 6 zichzelf hebben opgeblazen met een bommengordel • Twee van de daders hadden de Franse nationaliteit, maar woonden in België • Hollande: IS is verantwoordelijk voor de aanslagen, die vanuit het buitenland georganiseerd werden met hulp van in Frankrijk • IS roept moslims op meer aanslagen te plegen