Overheidstroepen vuren naar demonstranten in Kiev
Volledig scherm
Overheidstroepen vuren naar demonstranten in Kiev © AFP

Kiev onderzoekt bloedbad

Het nieuwe, westersgezinde, bewind in Kiev zal een onderzoek instellen naar de dodelijke schoten die tijdens het protest in de hoofdstad zijn afgevuurd.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Dodental protesten in Kiev loopt op tot 25
  Update

  Dodental protesten in Kiev loopt op tot 25

  Het spoedoverleg tussen president Viktor Janoekovitsj van Oekraïne en de belangrijkste oppositieleiders van gisterennacht is op niets uitgelopen. Dat heeft een van de oppositieleiders, Vitali Klitschko, laten weten. De strijd op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev gaat ondertussen door en wordt steeds grimmiger. Het dodental is opgelopen tot 25, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid vanochtend. Onder de slachtoffers zijn zowel demonstranten als politieagenten.
 3. Oekraïne krijgt vervroegde verkiezingen en regering van nationale eenheid
  Update

  Oekraïne krijgt vervroegde verkiezin­gen en regering van nationale eenheid

  De Oekraïense president Viktor Janoekovitsj heeft aangekondigd dat hij vervroegde presidentiële verkiezingen zal uitschrijven. Bovendien start de procedure om de grondwet te herzien die de president minder macht moet geven en komt er een regering van nationale eenheid. Dat schrijft de president in een mededeling. Het akkoord komt er na nachtelijke onderhandelingen met de oppositie en de Europese Unie.