Jongeren verkiezen sociale media boven traditionele media
MediaSocial media zijn de populairste primaire nieuwsbron onder jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Televisie staat op de tweede plek. Dit blijkt uit het nieuwste Digitale News Report van het Reuters Institute.
Wereldwijd behoudt 28 procent van de jongeren zich vooral via sociale media op de hoogte van het laatste nieuws. Hoewel televisie nog altijd populair is, vooral onder oudere leeftijdscategorieën, kiest nog maar 24 procent van de jongeren voor televisie als primaire nieuwsbron.
In totaal zijn bij het onderzoek vijftigduizend mensen over de hele wereld ondervraagd. Van hen blijkt 51 procent nieuws van websites als Facebook en Twitter te halen. Hiervan ziet één op de tien sociale media als belangrijkste bron.
De populairste socialemediaplatformen waar Belgen hun nieuws vandaan halen zijn Facebook (42 procent), YouTube (15 procent), Google+ (4 procent), WhatsApp (4 procent) en Twitter (4 procent).
Betaald
Social media verwijzen vaak door naar artikelen van nieuwswebsites, kranten en televisiezenders. De meeste Belgen laten betaalde artikelen links liggen. Slechts 12 procent betaalt voor digitale nieuwsstukken. Drie op de vier hiervan heeft een abonnement, de overige 25 procent koopt losse artikelen. In Nederland zijn de jaarlijkse kosten gemiddeld 49 euro per persoon.
België scoort met 12 procent meer dan het wereldwijde gemiddelde. Dat ligt op 9 procent. Volgens het Reuters Institute is dit normaal voor een klein land dat een eigen taal heeft. Mensen zouden namelijk eerder hun portemonnee trekken als er in het land weinig keuze.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Binnenkijken in een landelijke tuin: niet 1 maar 4 terrassen om te genieten van de natuur
De bewoners van de woning in Linden zochten een oplossing voor hun steile achtertuin die aan een bospad grenst. Hun tuinaannemer kwam met een origineel ontwerp: een romantische en intieme groene zone rond hun woning die opgaat in het achterliggende bos. Bouwsite Livios nam een kijkje. -
Livios
Uitgedroogd gazon voorkomen? Tuinexpert geeft 5 tips: “Gazonsproeiers zijn niet efficiënt”
Droge zomers eisen hun tol in Vlaamse tuinen. Wanneer de regen uitblijft en de temperaturen stijgen, worden onze gazons dor. Van die groene grasmat blijft dan al snel niet veel meer over. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst van Groen Groeien hoe je een dor gazon kan voorkomen. -
Spaargids.be
Verschillende mutualiteiten betalen kinderopvang terug: voor deze vier verrassende zaken kan je geld terugtrekken
Dankzij onze sociale zekerheid krijg je heel wat medische kosten terugbetaald. Maar de ziekenfondsen doen in heel wat gevallen een extra duit in het zakje. Die extra terugbetalingen kunnen naargelang het ziekenfonds echter sterk uiteenlopen. Spaargids.be bezorgt een overzicht. -