Jong VLD wil alle godsdienstlessen afschaffen

De jongerenvleugel van de liberale partij heeft het controversiële idee gelanceerd om alle levensbeschouwelijke vakken op school af te schaffen. Het onderwijs van die vakken kost 300 miljoen euro per jaar. Dat geld kan volgens hen beter geïnvesteerd worden in de bouw van nieuwe scholen.

 1. Instapleeftijd voor alle richtingen in deeltijds kunstonderwijs naar zes jaar

  Instapleef­tijd voor alle richtingen in deeltijds kunstonder­wijs naar zes jaar

  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil de instapleeftijd vanaf het schooljaar 2018-2019 voor het deeltijds kunstonderwijs op zes jaar brengen voor alle studierichtingen (muziek-woord-dans en beeldende kunst). Vandaag kunnen kinderen vanaf zes jaar in de academie terecht voor een dansopleiding en de studierichting beeldende kunst. Voor woordkunst en muziek ligt de instapleeftijd op acht jaar.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.