AP
Volledig scherm
© AP

Japan sluit oude kerncentrale

De Japanse autoriteiten zijn begonnen met de sluiting van een oude kerncentrale circa 200 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Tokio. De elektriciteitsmaatschappij Chubu heeft naar eigen zeggen een functionerende reactor van de centrale Hamaoka stilgelegd, waarna de productie van elektrische stroom is gestopt. Morgen wordt begonnen met de sluiting van een tweede reactor.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Japan doodt duizenden zwerfdieren rond kerncentrale

  Japan doodt duizenden zwerfdie­ren rond kerncentra­le

  Japan begint met het ruimen van duizenden dieren die rondzwerven in een straal van 20 kilometer rond de kerncentrale Fukushima. Dat heeft de Japanse regering gemeld. De dieren in het evacuatiegebied worden met toestemming van hun eigenaar gedood. De regering verontschuldigt zich voor alle leed. Er is intussen ook aan het licht gekomen dat de hoeveelheid water die lekt uit een van de kernreactoren in Fukushima, groter is dan gedacht. Dat meldt beheerder Tepco.