getty
Volledig scherm
PREMIUM
© getty

"Ik word ouder, maar ook completer"

Winnaar zonder zege. Chris Froome (32) heeft zijn vierde Tour binnen, maar zijn ster schitterde minder dan anders. Komt er een einde aan zijn dominantie, of krijgen we volgend jaar gewoon een vijfde recordzege?

 1. Eddy Merckx: "Ik zal niet zeggen dat Froome geen goede coureur is, maar hij is toch geen supercoureur"
  Tour de France

  Eddy Merckx: "Ik zal niet zeggen dat Froome geen goede coureur is, maar hij is toch geen supercou­reur"

  Eddy Merckx (72) heeft gekeken, maar hij heeft niet genoten van de Tour de France. Daarvoor was de winnaar te voorspelbaar. Dat is volgens Merckx niet de schuld van Chris Froome, maar van zijn tegenstanders. Of beter: het gebrek daaraan. En wie gaat dan beletten dat Froome volgend jaar zijn vijfde Tour wint en zo zijn plaats inneemt naast Merckx, Indurain, Hinault en Anquetil? "Je kunt Froome niet met ons vergelijken. Ik won vijf keer de Ronde van Italië, zeven keer Milaan-Sanremo. Als Froome dat nog allemaal moet winnen, moet hij nog veel jaren koersen."
 2. Van Avermaet blijft WorldTour-stand aanvoeren, Froome is zesde

  Van Avermaet blijft World­Tour-stand aanvoeren, Froome is zesde

  Greg Van Avermaet (BMC) blijft ook na de Ronde van Frankrijk soeverein aan de leiding in het zondag gepubliceerde WorldTour-klassement. De olympische kampioen heeft met 2.628 punten een comfortabele voorsprong op de Spanjaard Alejandro Valverde (2.105 ptn, Movistar), die de Tour na een val in de openingstijdrit meteen moest verlaten. De Ier Daniel Martin (2.040, Quick-Step Floors), zesde in de eindstand van la Grande Boucle, verdringt de onfortuinlijke Australiër Richie Porte (1.882, BMC) van de derde plaats.