Hoe Thalys-terrorist zijn aanslag had voorbereid

UpdateWie had de Facebookinloggegevens van de man die vrijdag als vermoedelijke aanslagpleger werd gestopt in de Thalys van Amsterdam naar Parijs? Die vraag komt volgens Franse media naar boven in het onderzoek naar de achtergronden en mogelijke handlangers van verdachte Ayoub El Khazzani. Toen El Khazzani vastzat, ging zaterdag namelijk plots zijn Facebookaccount offline. Procureur François Moulins kondigde op een persconferentie aan dat er een gerechtelijk onderzoek wordt geopend naar terroristische feiten.

 1. Hoogste onderscheiding voor Thalys-helden: "Jullie moed heeft veel levens gered"
  Play
  SCHIETPARTIJ THALYS

  Hoogste onderschei­ding voor Tha­lys-hel­den: "Jullie moed heeft veel levens gered"

  Volgens de Franse president François Hollande is vrijdagavond een "echt bloedbad" vermeden in de Thalys-trein op weg van Amsterdam naar Parijs, dankzij de tussenkomst van vier passagiers. De jonge Amerikanen Anthony Sadler, Alek Skarlatos en Spencer Stone en de Brit Chris Norman kregen deze voormiddag in Parijs de hoogste Franse onderscheiding, de Légion d'honneur, opgespeld door Hollande. De Belgische premier Charles Michel is ook naar Parijs afgezakt. Binnenkort krijgt het viertal ook van ons land een eremedaille.
 2. Huiszoekingen in Molenbeek bij zus en vriend van dader verijdelde aanslag op Thalys
  Aanslag Thalys

  Huiszoekin­gen in Molenbeek bij zus en vriend van dader verijdelde aanslag op Thalys

  In Sint-Jans-Molenbeek is gisteravond een huiszoeking uitgevoerd bij de zus van Ayoub El Khazzani, de verdachte van de mislukte aanslag in een Thalys-trein afgelopen vrijdag. Ook bij een vriend van de man vielen speurders binnen. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door het federaal parket. Ondertussen zijn de eerste foto's vrijgegeven van El Khazzani, terwijl hij een gerechtsgebouw in Parijs wordt binnengeleid.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"