Hilde Claes neemt ontslag als burgemeester van Hasselt

Hilde Claes zet een stap opzij als burgemeester van Hasselt. Nadja Vananroye van CD&V volgt haar op. Dat zijn sp.a en CD&V in Hasselt overeengekomen, verneemt onze krant uit betrouwbare bron. Hilde Claes heeft in een emotionele boodschap op Facebook afscheid genomen als burgemeester van Hasselt.

 1. Willy Claes raadt dochter Hilde aan stap opzij te zetten
  Update

  Willy Claes raadt dochter Hilde aan stap opzij te zetten

  UPDATE: Hilde Claes verdwijnt als burgemeester van Hasselt. Naja Vananroye van CD&V volgt haar op. Dat zijn sp.a en CD&V in Hasselt overeengekomen, verneemt onze krant uit betrouwbare bron. De compensatie die sp.a wil binnenhalen om Hilde Claes op te offeren als burgemeester van Hasselt, is nog steeds het discussiepunt met de lokale coalitiepartner CD&V. Vanop aparte locaties wordt over en weer onderhandeld, waarbij CD&V de nieuwe burgemeester zou mogen leveren in ruil voor een aantal politieke afspraken. Maar ook CD&V eist garanties van sp.a over het verdere verloop van deze legislatuur. Intussen adviseert voormalig sp.a-boegbeeld Willy Claes zijn dochter een stap opzij te zetten als burgemeester.
 2. Hilde Claes over partijgenoten: "Achterbaks, liegen en bedriegen"
  Play

  Hilde Claes over partijgeno­ten: "Achterbaks, liegen en bedriegen"

  "Achterbaks, liegen, bedriegen, belazeren en bedonderen." Dat zegt de Hasseltse burgemeester over partijgenoten Rob Beenders (Vlaams Parlementslid en voorzitter van de Hasseltse sp.a) en haar schepen van Financiën en Jeugd, Valerie Del Re. In een interview met de regionale zender TV Limburg stelt Hilde Claes dat ze zich persoonlijk heel erg geraakt voelt door de kritiek die ze uit eigen rangen krijgt. Ze heeft meteen een afdelingsvergadering met de betrokkenen samengeroepen.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras