Hilde Claes neemt ontslag als burgemeester van Hasselt

Hilde Claes zet een stap opzij als burgemeester van Hasselt. Nadja Vananroye van CD&V volgt haar op. Dat zijn sp.a en CD&V in Hasselt overeengekomen, verneemt onze krant uit betrouwbare bron. Hilde Claes heeft in een emotionele boodschap op Facebook afscheid genomen als burgemeester van Hasselt.

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Willy Claes raadt dochter Hilde aan stap opzij te zetten
  Update

  Willy Claes raadt dochter Hilde aan stap opzij te zetten

  UPDATE: Hilde Claes verdwijnt als burgemeester van Hasselt. Naja Vananroye van CD&V volgt haar op. Dat zijn sp.a en CD&V in Hasselt overeengekomen, verneemt onze krant uit betrouwbare bron. De compensatie die sp.a wil binnenhalen om Hilde Claes op te offeren als burgemeester van Hasselt, is nog steeds het discussiepunt met de lokale coalitiepartner CD&V. Vanop aparte locaties wordt over en weer onderhandeld, waarbij CD&V de nieuwe burgemeester zou mogen leveren in ruil voor een aantal politieke afspraken. Maar ook CD&V eist garanties van sp.a over het verdere verloop van deze legislatuur. Intussen adviseert voormalig sp.a-boegbeeld Willy Claes zijn dochter een stap opzij te zetten als burgemeester.
 3. Hilde Claes over partijgenoten: "Achterbaks, liegen en bedriegen"
  Play

  Hilde Claes over partijgeno­ten: "Achterbaks, liegen en bedriegen"

  "Achterbaks, liegen, bedriegen, belazeren en bedonderen." Dat zegt de Hasseltse burgemeester over partijgenoten Rob Beenders (Vlaams Parlementslid en voorzitter van de Hasseltse sp.a) en haar schepen van Financiën en Jeugd, Valerie Del Re. In een interview met de regionale zender TV Limburg stelt Hilde Claes dat ze zich persoonlijk heel erg geraakt voelt door de kritiek die ze uit eigen rangen krijgt. Ze heeft meteen een afdelingsvergadering met de betrokkenen samengeroepen.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld