Volledig scherm
© Sporza

Het ontroerende moment waarop Florian Van Acker gouden medaille opdraagt aan zijn overleden leraar

VideoNet als Laurens Devos en Marieke Vervoort gaat Florian Van Acker de Belgische sportgeschiedenisboeken in. Een gouden medaille op de Paralympics, iets waar heel het land trots op mag zijn. En het verhaal van de 19-jarige West-Vlaming krijgt een mooi vervolg want als het van zijn coach afhangt, mag hij zich helemaal laten gaan met een overdaad aan fastfood. En dan is er nog die inspirerende persoon aan wie hij zijn medaille opdroeg.

 1. Laurens Devos (16) behaalt goud in Rio: "Onwezenlijk gevoel. En nu ga ik zwemmen"
  Paralympische Spelen

  Laurens Devos (16) behaalt goud in Rio: "Onwezen­lijk gevoel. En nu ga ik zwemmen"

  Tafeltennisser Laurens Devos heeft vannacht de gouden medaille veroverd in de klasse 9 (hemiplegie of hersenverlamming) op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. "Ik ben supertevreden", aldus Devos na de finale, die hij met 3-0 won van de Nederlander Gerben Last. "De wedstrijd ging vrij vlot, het vorige duel met Last had ik nog verloren. Mentaal was ik sterk. Dit is een onwezenlijk gevoel, een gevoel dat ik nooit eerder had."
 2. Minister Muyters diep ontroerd door tweede gouden topprestatie op Paralympics

  Minister Muyters diep ontroerd door tweede gouden toppresta­tie op Paralym­pics

  Als u vond dat de Olympische Spelen vanuit Belgisch oogpunt al een eclatant succes waren, wat dan gezegd van de Paralympische Spelen? Ons land zit intussen ook al aan drie medailles. Twee keer goud en één keer zilver. Gisteren zorgde Florian Van Acker in het tafeltennis voor een nieuw orgelpunt in Rio de Janeiro en zijn klinkende prestatie kreeg zelfs Vlaams minister van Sport Philippe Muyters helemaal gek. Achteraf reageerde de N-VA'er zelfs diep ontroerd. "De tranen sprongen in mijn ogen", klonk het emotioneel, maar gelukkig.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt