BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Herbeleef hoe België 2-0 voorsprong uit handen gaf

Aftrap: 20u45Koning BoudewijnstadionRef: SkominaIvoorkust met sterren als Drogba en Touré

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde partij
De Belgen geven in het laatste kwartier een 2-0 voorsprong uit handen. Drogba en Gradel straffen de nonchalance af.

belga
Volledig scherm
© belga

Alsnog 2-2
De bezoekers komen alsnog op gelijke hoogte van België. De Ivorianen gooien een bal in de zestien en de Rode Duivels krijgen de bal niet goed weg. Gradel krijgt de bal voor de rechtervoet en schiet de 2-2 voorbij een kansloze Courtois.

Kompany in de fout
Kompany heeft te veel tijd nodig en verliest de bal aan Kalou. Die stuurt invaller Bony weg. Gelukkig is Lombaerts nog aanwezig. Hij maakt Bony de bal afhandig.

Laatste troef?
Sabri Lamouchi, de trainer van Ivoorkust, wil duidelijk voor dat ene puntje gaan. Aanvaller Wilfried Bony komt in de plaats van middenvelder Yaya Touré.

photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Pocognoli in de ploeg
Nog een wissel bij de Rode Duivels: Pocognoli neemt de plaats in van Vertonghen.

Schot Lukaku
De Belgen worden opnieuw sterker in de slotfase. Lukaku kan uithalen vanuit de tweede lijn, maar doelman Mande kan zijn schot makkelijk klemmen.

Dribbel en voorzet Mertens
Eindelijk nog eens een goede tegenaanval van de Rode Duivels. Mertens dribbelt zijn belager zot en zet vervolgens strak voor. Centrale verdediger Zokora kopt de bal in hoekschop.

Daar is Lukaku
Wilmots haalt de moegestreden Benteke naar de kant. Zijn vervanger is Romelu Lukaku.

belga
Volledig scherm
© belga

GOAL DROGBA!!!
De Ivorianen hebben hun doelpunt beet. De Rode Duivels krijgen een cross van Touré niet meteen weg. Drogba maakt zich sterk en schiet de bal tussen de benen van Courtois in doel. Een verdiende aansluitingstreffer!

Witsel kopt richting eigen doel
De bezoekers zijn de gevaarlijkste ploeg na de pauze. Witsel kopt de bal richting eigen doel, maar Courtois komt niet in de problemen.

belga
Volledig scherm
© belga

Kans Kalou
Yaya Touré stuurt Djakpa het straatje in. Zijn voorzet is niet helemaal perfect en Kalou raakt de bal niet vol.

Tempo is weg
Door de vele wissels is het tempo volledig uit de partij verdwenen, en dat is toch een beetje jammer. De bezoekers voeren een volgende wissel door. Gervinho moet naar de kant en in zijn plaats komt Max Gradel.

Hazard in de ploeg
Hazard komt in de ploeg. Mirallas mag gaan rusten. De Belgische fans scanderen massaal de naam Hazard.

Gele kaart Witsel
Witsel gaat in het boekje. Hij hing even aan de trui van Touré.

Kans op 1-2
De bezoekers scoren ei zo na de aansluitingstreffer. Touré zwiept een vrije trap voor doel. Aurier kan bijna verlengen, maar Lombaerts is bij de pinken en trapt de bal in hoekschop.

GOAL NAINGGOLAN!!!
Nainggolan krijgt de bal op de linkerflank en wil een voorzet trappen. Doelman Mande ziet de bal tot ieders verbazing in doel belanden. De doelman gaat hier zwaar in de fout.

Misser Benteke
Wat een misser van Benteke! Mirallas mag alleen op doel afstormen, maar hij is niet egoïstisch en geeft de bal mee met Benteke. Die heeft maar binnen te duwen, maar de bal zoeft toch nog over doel.

Nainggolan komt in de plaats van Fellaini.

Lombaerts komt in de plaats van Van Buyten.

Wissels
Drie wissels bij de Rode Duivels: Nainggolan komt in de plaats van doelpuntenmaker Fellaini, Lombaerts vervangt Van Buyten en Vanden Borre neemt de plaats in van Alderweireld. Bij de bezoekers komt sterspeler Drogba in de ploeg, net als Djakpa. Boka en Sio mogen rusten.

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

belga
Volledig scherm
© belga
photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Na de twee verloren oefeninterlands van half november tegen Colombia en Japan zijn de Rode Duivels hun enthouasiaste publiek een revanche verschuldigd in het Koning Boudewijnstadion. De vriendschappelijke interland tegen Ivoorkust trapt de voorbereiding naar het WK in Brazilië definitief op gang.

Bondscoach Marc Wilmots hecht niet al te veel belang aan het resultaat en wil vooral weer experimenteren. Zo krijgt Anthony Vanden Borre na een lange afwezigheid weer zijn kans op de rechtsbackpositie, waar de bondscoach nog altijd zoekende is. Nu Toby Alderweireld maar niet aan de bak komt bij Atletico Madrid (en eigenlijke en centrale verdediger is), moet Vanden Borre tonen dat hij nog altijd een topper is.

Ook Radja Nainggolan, sterk bezig bij AS Roma, krijgt speelgelegenheid. Eden Hazard gunt de bondscoach na de subtiele voorzet van zijn trainer José Mourinho dan weer rust. Mogelijk zal de ster van Chelsea enkele tientallen minuten opdraven.

Bij de Ivorianen, ook geplaatst voor het WK in Brazilië, is het vooral uitkijken naar vedette Didier Drogba. Volgende week wordt de spits van Galatasaray 36, maar hij blijft een sluipschutter. Verder keren enkele oude bekenden als Yaya Touré en Didier Zokora terug naar België en staat Copa tussen de palen.

Volg alle actie LIVE op HLN.be vanaf 20u45.

photo_news
Volledig scherm
© photo_news
photo_news
Volledig scherm
© photo_news
belga
Volledig scherm
© belga
photo_news
Volledig scherm
© photo_news
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar