Herbeleef hier de actie 'Stap voor stap voor Hannelore'. "De benen zijn binnen!"

LiveDe actie 'Stap voor Stap voor Hannelore' is een ongelofelijk succes geworden. Want ja hoor, na een hele dag zwoegen en zweten is de 90.000 euro voor de elektronische protheses van Hannelore Vens (27) binnen! Dankzij de hulp van jullie allemaal én een anonieme gulle gever, die op het einde van de dag zowaar het volledige bedrag stortte! 

Geld doneren kan nog altijd via Hellocrowd.be/stapvoorstap-nl

Nabeschouwing

Hannelore zal blijven meestappen met de Q-dj's tot 22 uur, als steun aan de organisatie U/Turn, die avontuurlijke projecten organiseert voor mensen met een functiebeperking!

We sluiten hierbij ons liveblog af. Herlees hier de tocht die we vandaag de hele dag samen met Hannelore aflegden. 

De reactie van Hannelore en het meest recente nieuws vind je hier.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Hannelore zal blijven meestappen met de Q-dj's tot 22 uur, als steun aan de organisatie U/Turn, die avontuurlijke projecten organiseert voor mensen met een functiebeperking!

We sluiten hierbij ons liveblog af. Herlees hier de tocht die we vandaag de hele dag samen met Hannelore aflegden.

De reactie van Hannelore en het meest recente nieuws vind je hier.

Herbeleef het moment waarop Hannelore en haar vriend het goede nieuws te horen krijgen:

In totaal is er dankzij de gift van de Gentse zakenvrouw nu bijna 150.000 euro ingezameld (146.312 euro). We gaan nog door tot 22u vanavond, alles boven de 90.000€ gaat naar U\Turn (U/Turn organiseert avontuurlijke projecten voor mensen met een functiebeperking, nvdr.)!

Hannelore is dolblij. "Ik ben zo blij dat mijn benen eraan komen, maar ik ben ook zo blij dat er nu veel geld is voor U/Turn en dat dit dus niet alleen voor mij is, maar voor zoveel anderen!"

Volledig scherm
© IVI

En dan vloeien de tranen rijkelijk natuurlijk!! Wat een prachtig moment!

Volledig scherm
© IVI
Belangrijk

"We hebben daarstraks telefoon gekregen van een vrouw", vertelt Heidi. "Een Gentse vrouw, die anoniem wenst te blijven..." "Die vrouw heeft besloten om jou, Hannelore... 90.000 euro te geven!!!!"

Sam en Heidi hebben nieuws...

Hannelore heeft een theorie waarom Sam en Heidi weer in de buurt zijn gesignaleerd. "Ze hebben eten bij", grapt ze. Maar er is toch een bizarre spanning. Wat is er toch gaande?

Een raar moment.. Een VTM-journaliste kwam Hannelore zonet een microfoon geven, om dan weg te lopen. En ook Sam en Heidi zijn er weer bij. Hier is iets aan de hand...

Blijven gaan? Blijven gaan!

Volledig scherm
© QMusic

Intussen wandelen Maarten en Dorothee in Wilrijk. Aan de conditie van Dorothee moet duidelijk nog een beetje gewerkt worden! Toen ze de verkeersinformatie wilde voorlezen na 35 minuten stappen, had ze heel even adem te kort. Maar geen nood, die tweede adem is daar! Voor Hannelore!

De shift van Wim Oosterlinck zit er daarmee op. Wim had voor de gelegenheid een stevig paar wandelschoenen aangetrokken, maar “Ik voel het wel, amai”, zo klinkt het. Wim is vooral heel enthousiast. “Het was heel leuk om te doen”, reageert hij voor onze camera. “Al die mensen die gestort hebben, al die mensen langs de weg, al de kindjes die dan zeiden ‘dat is die mevrouw van die berg op tv!’, al de mensen die toeteren, … echt geweldig! Bedankt, het was super!”

Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe nemen de presentatie over. “We zijn goedgezind en blijven stappen voor Hannelore”, aldus een enthousiaste Maarten.

Volledig scherm
© IVI
Belangrijk

Het is dus nu echt zover: de kaap van 45.000 is bereikt! “Bedankt allemaal! Het eerste beentje is binnen!”, reageert Hannelore blij. “Hopelijk volgt nog een tweede, want op één been lopen is nogal moeilijk.”

En dan belt plots ondernemer Marc Coucke. “Ik vind het een fantastische actie”, aldus Coucke enthousiast aan de lijn, duidelijk geraakt. “Ik wil dit met heel veel plezier steunen. Ik vind het magnifiek, de moed die zij heeft…”

Marc Coucke doet er zomaar even 2.500 euro bovenop en daarmee zitten we over de helft!! Coucke wil niet zwaaien met geld en vindt het net mooi dat iedereen samen het gezochte bedrag bij elkaar verzamelt. Maar als ze niet aan de 90.000 euro zouden geraken? Dan mag Hannelore Marc altijd bellen...

Hoe hebben Hannelore en haar vriend elkaar leren kennen? Dat blijkt een bijzonder pakkend verhaal.

“Dat is eigenlijk via zijn mama”, vertelt Hannelore. Hannelore en de mama van haar vriend zaten samen in het revalidatiecentrum. Daar had ze hem dus al een paar keer gezien, maar eigenlijk had ze vooral een geweldig goede band met zijn mama. Helaas is zij nu twee jaar geleden overleden.

“Ik was bij hem toen ze ziek was, we zijn samen op en af naar het ziekenhuis gereden, we hebben samen haar begrafenis voorbereid… Door samen door al die miserie te gaan, is onze band heel sterk geworden en zijn we een koppel geworden. Zijn mama heeft het nooit geweten, maar ik denk wel dat ze heel blij zou zijn…”

En ze blijven gaan!

Volledig scherm
© Jan Aelberts

Zonet haalde Hannelore tussendoor een geestige stunt uit. Ze ging zowaar liggen op het rolstoelteken van een parking van Carrefour. “Heeft iemand al gezegd dat Hannelore zo zot als een achterdeur is!?”, grapt Wim. Het is duidelijk plezant daar in Aartselaar!

Volledig scherm
© Jan Aelberts

Hannelore kreeg van haar collega’s, die zelf een mini-crowdfunding organiseerden, en haar bedrijf een gulle gift van in totaal zo maar even 5.000 euro. En of dat Hannelore recht in het hart raakt. “Dat was fantastisch”, vertelt ze. “Echt te gek.”

“Het is hartverwarmend en ongelofelijk”, voegt haar vriend toe. “We zitten al sinds maandag in een rollercoaster van emoties. De warmte die je van alle kanten krijgt… Het is overweldigend.”

Op dit moment zitten we exact aan 40.000 euro!

Volledig scherm
© Jan Aelberts

Momenteel wandelen ze in Aartselaar richting Kontich. Een vrouw heeft de stappers intussen ook voorzien van lekkere koffiekoeken om de innerlijke mens te versterken.

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Vanaf morgenochtend 6 uur gaat onze inzamelactie 'Stap voor Stap voor Hannelore' van start, wanneer de presentatoren van Qmusic al wandelend radio gaan maken. Koen Wauters, die zelf in het buitenland zit, heeft alvast opgeroepen om ook na de kaap van 90.000 euro te blijven stappen en geld in te zamelen. En wel voor dit goed doel.

Het startschot voor de wandeltocht wordt gegeven aan de Qmusic-studio's aan de Medialaan in Vilvoorde, vervolgens wordt er gestapt tot aan Hannelore's werk, om zo verder te wandelen. Iedereen is welkom om mee te doen. Alle praktische informatie vind je hier.

  1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
    Play

    119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

  2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
    Play

    Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees