PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

"Franse politie wist al enkele maanden dat aanslag op concertzaal mogelijk was"

Aanslagen ParijsDe aanslagen van vrijdag in Parijs kwamen niet helemaal uit de lucht vallen. Zo had de Franse politie voldoende informatie om ervan uit te gaan dat Frankrijk zou getroffen worden door een aanslag. Op 11 augustus van dit jaar verhoorde de politie een jonge Fransman die bij zijn terugkeer uit Syrië was onderschept en gearresteerd. De man vertelde hoe Abdelhamid Abaaoud, het brein van verschillende aanslagen in Europa, hem informatie en geld gaf om een aanslag te plegen. "Het gaat heel spoedig gebeuren", zei de man. En zo geschiedde.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Welke betrokkenen zijn op dit moment gekend?
  Aanslagen Parijs

  Welke betrokke­nen zijn op dit moment gekend?

  Er raken steeds meer gegevens bekend over het netwerk dat schuilgaat achter de aanslagen in Parijs. Vijf van de zeven kamikazes zijn geïdentificeerd. Daarnaast zijn er nog de voortvluchtige verdachten Salah Abdeslam en Mohamed K. De Franse politie elimineerde bij een grootschalige actie in Saint-Denis Abdelhamid Abaaoud, die gezien wordt als het brein van de verijdelde aanslagen in Verviers en wellicht ook de inspirator is van de aanslagen in Parijs.