De Franse politie blokkeerde de toegang tot het huis van Olivier Corel.
Volledig scherm
De Franse politie blokkeerde de toegang tot het huis van Olivier Corel. © AFP

Franse politie doet inval bij 'witte emir'

De Franse politie heeft met groot machtsvertoon een inval gedaan in de woning van de islamitische prediker Olivier Corel in het departement Ariège in de Pyreneeën. Hij zou onderdak hebben geboden aan Fabien Clain, de man die te horen is in de Franstalige verklaring van IS waarin de terreuraanslagen in Parijs zijn opgeëist.

 1. Welke betrokkenen zijn op dit moment gekend?
  Aanslagen Parijs

  Welke betrokke­nen zijn op dit moment gekend?

  Er raken steeds meer gegevens bekend over het netwerk dat schuilgaat achter de aanslagen in Parijs. Vijf van de zeven kamikazes zijn geïdentificeerd. Daarnaast zijn er nog de voortvluchtige verdachten Salah Abdeslam en Mohamed K. De Franse politie elimineerde bij een grootschalige actie in Saint-Denis Abdelhamid Abaaoud, die gezien wordt als het brein van de verijdelde aanslagen in Verviers en wellicht ook de inspirator is van de aanslagen in Parijs.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.