Volledig scherm
© photo_news

Francken resoluut: "Barones kan familie toch ook in Libanon sponsoren?"

visumrelStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), die gisteren in Charleroi nog schoenen naar zijn hoofd geslingerd kreeg omdat hij het Syrisch gezin uit Aleppo geen visum wil geven, begrijpt niet waarom het gezin niet naar buurland Libanon wil. Volgens Francken is het in Libanon veilig en heeft de regering met succes gesprekken gevoerd met de regering van het land. De advocate van het Syrische gezin wijst het voorstel echter resoluut af: "Libanon is totaal niet veilig voor Syrische vluchtelingen."

 1. Syrisch gezin trekt rechtstreeks naar premier Michel met visumvraag
  Play
  Update

  Syrisch gezin trekt recht­streeks naar premier Michel met visumvraag

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) krijgt vandaag dan toch geen deurwaarder over de vloer. Dat is uitgesteld naar morgen 15.30 uur, zo meldt VTM Nieuws. De deurwaarder komt de dwangsom van 4.000 euro innen, die Francken moet betalen per dag dat hij blijft weigeren een humanitair visum uit te reiken aan een Syrisch gezin uit Aleppo. De advocate van het gezin komt met een ultiem compromisvoorstel aan het adres van premier Charles Michel.
 2. Dwangsom in visumrel gaat op verzoek van Syrisch gezin naar armoedebestrijding in Vlaanderen
  Visumrel

  Dwangsom in visumrel gaat op verzoek van Syrisch gezin naar armoedebe­strij­ding in Vlaanderen

  Vannamiddag gaat een deurwaarder naar het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Die zegt dat hij niet onmiddellijk de dwangsommen gaat betalen die een rechter hem heeft opgelegd. Francken ziet nog beroepsmogelijkheden om dat tegen te houden. De Syrische familie wil de dwangsom die Francken moet betalen omdat hij hen geen visum geeft, aan een armoede-organisatie in ons land schenken. Dat maakte de Mieke Van Den Broeck, advocate van het gezin, vorige week al bekend maar dit aspect van de visumrel kreeg weinig aandacht. Frederic Vanhauwaert, algemeen coördinator van het Vlaamse Netwerk tegen Armoede, legt in een opiniestuk op deredactie.be uit waarom hij dat geld wil aanvaarden.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg