Chaos buiten het Bataclan.
Volledig scherm
Chaos buiten het Bataclan. © EPA

Eagles of Death Metal in veiligheid, maar erg aangedaan na drama in Bataclan

UpdateHet management van de Amerikaanse garagerockband band Eagles of Death Metal heeft via verschillende sociale media gereageerd op de gijzeling in theater Bataclan in de Franse hoofdstad Parijs waarbij terroristen zeker honderd bezoekers gegijzeld hielden en tientallen doden vielen.

 1. Fan keek zo uit naar optreden Eagles of Death Metal
  Bloedbad Bataclan

  Fan keek zo uit naar optreden Eagles of Death Metal

  Een tweet die de Engelse Lydia B. Vassallo postte, krijgt een heel bittere nasmaak na het bloedbad in de Parijse concertzaal 'Le Bataclan' in het Parijse Elfde Arrondissement. Lydia was een van de honderden concertgangers die naar Parijs waren afgezakt voor het optreden van de Californische garagerockband 'Eagles of Death Metal'. Bij de schietpartijen die uitmondden in zelfmoordaanslagen in de Bataclan zijn meer dan 90 doden gevallen, de dodentol blijft oplopen.
 2. Tientallen doden bij schietpartij in Parijse concertzaal
  Update

  Tientallen doden bij schietpar­tij in Parijse concert­zaal

  Parijs is vanavond opgeschrikt door drie schietpartijen in het tiende en elfde arrondissement. Bij het voetbalstadion Stade de France werden meerdere explosies gehoord. Franse media spreken van minstens 39 doden en een vijftigtal zwaargewonden. In concertzaal 'Bataclan' zouden terroristen tijdens een concert van metalband Eagles of Death Metal het vuur op het publiek geopend hebben. Daar worden nog steeds mensen gegijzeld.
 1. Drie terroristen gedood na gijzeling Parijse concerthal Bataclan
  Aanslagen Parijs

  Drie terroris­ten gedood na gijzeling Parijse concerthal Bataclan

  De Franse politie heeft met een bestorming een einde gemaakt aan de gijzeling in de concertzaal Bataclan. Daar zouden een 100-tal doden gevallen zijn, aldus een politiebron. Verschillende bronnen melden dat de politieoperatie kort voor 1.00 uur afgelopen was. Drie terroristen werden gedood. Er waren ongeveer 1.500 toeschouwers aanwezig in de zaal voor een concert van de Amerikaanse band Eagles Of Death Metal.