De cover van Charlie Hebdo: een witte bestelwagen gaat ervandoor nadat het enkele mensen heeft aangereden.
Volledig scherm
De cover van Charlie Hebdo: een witte bestelwagen gaat ervandoor nadat het enkele mensen heeft aangereden. © Charlie Hebdo

Charlie Hebdo onder vuur voor cartoon over "islam, religie van vrede" na aanslag Barcelona

Aanslag BarcelonaHet Franse satirische magazine Charlie Hebdo plaatste op de voorpagina van het nummer van deze week een cartoon met daarop een wit bestelbusje dat mensen omverrijdt en de tekst 'Islam, religie van vrede... voor eeuwig!'. Het blad krijgt nu de wind van voren omdat het zou aanzetten tot islamofobie.

 1. Ramblas-terrorist overnachtte kort voor aanslag in Parijse regio
  Aanslagen Barcelona

  Ram­blas-terrorist overnacht­te kort voor aanslag in Parijse regio

  Verschillende leden van het terroristische commando dat de aanslagen pleegde in Barcelona en badplaats Cambrils vorige donderdag hebben vier dagen daarvoor heen en weer gereisd naar Parijs, schrijft Le Parisien vandaag. Younes Abouyaaqoub, de vermoedelijke dader van de aanslag op de Ramblas, zou in een hotel in Malakoff hebben geslapen in de nacht van 11 op 12 augustus. De reden voor de trip naar Parijs is nog onbekend.
 2. Terroristen van Ripoll "perfect geïntegreerd", toch geradicaliseerd

  Terroris­ten van Ripoll "perfect geïnte­greerd", toch geradicali­seerd

  De jongeren van Ripoll waren volgens familie en vrienden perfect geïntegreerd. Ze spraken Catalaans, gingen naar school en haalden goede punten. Toch waren ze vatbaar voor de extremistische islamitische ideologie van imam Abdelbaki Es Satty, het brein achter de aanslagen in Catalonië. De onvoorspelbaarheid van radicalisering laat de mensen in Ripoll en elders achter met een gevoel van onzekerheid, vertwijfeling en onveiligheid.
 3. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.