BELGA
Volledig scherm
© BELGA

"Belgische nucleaire noodplannen zijn bijna belachelijk"

UpdateGreenpeace klaagt aan dat de provinciale en federale evacuatieplannen voor een kernramp in België twee jaar na Fukushima nog steeds niet zijn aangepast. Op 11 maart werd de noordoostelijke kust van Japan bedolven onder een tsunami. Ook de kerncentrale van Fukushima werd geraakt, waardoor een kernramp ontstond.

  1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

    Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

    Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
  2. Greenpeace wil betere regels rond aansprakelijkheid bij kernrampen

    Greenpeace wil betere regels rond aansprake­lijk­heid bij kernrampen

    Activisten van Greenpeace hebben vanochtend de gevel van de Europese hoofdzetel van General Electric (GE) in Brussel bekleed met de slogan 'Fukushima: Your business, our risk'. Het Amerikaanse concern speelde een rol bij het ontstaan van de ramp, maar hoeft geen cent schadevergoeding te betalen, zegt Greenpeace in een persbericht. De actie kadert in een internationale dag voor actie en herdenking van de slachtoffers van de kernramp in Fukushima.