BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische F-16's voeren aanval uit op gronddoelen in Libië

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. NAVO leidt nu alle militaire acties in Libië
  Update

  NAVO leidt nu alle militaire acties in Libië

  De NAVO neemt met onmiddellijke ingang de leiding van alle militaire operaties in Libië over van de tot nog toe door de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië geleide coalitie. Dat maakte NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen vanavond bekend. De NAVO zal niet alleen het wapenembargo en vliegverbod boven Libië handhaven, maar ook aanvallen mogen uitvoeren op Libische troepen als die de burgerbevolking bedreigen. De ambassadeurs van de 28 NAVO-landen zijn het daar in Brussel over eens geworden.
 3. Wapens Belgische F-16's blijven ongebruikt in Libië

  Wapens Belgische F-16's blijven ongebruikt in Libië

  Terwijl de wapens van de Belgische F-16's in Libië de voorbije dagen ongebruikt bleven, hebben de landgenoten in Afghanistan deze week wel degelijk bombardementen uitgevoerd. Dat heeft een woordvoerder van Defensie vandaag bekendgemaakt. In twee afzonderlijke opdrachten ter ondersteuning van grondtroepen werd het boordkanon gebruikt en zijn meerdere bommen afgeworpen. De doelwitten werden getroffen, maar burgerslachtoffers of collaterale schade viel er niet.